TikTok Museumnacht | Wayne Parker Kent
TikTok Museumnacht | Wayne Parker Kent
TikTok Museumnacht | Wayne Parker Kent
TikTok

TikTok's Behind The Canvas

TikTok's Behind The Canvas

Hoe kan TikTok museumbezoeken stimuleren bij de nieuwe generatie cultural creatives? Voor deze campagne van TikTok in samenwerking met Museumnacht, ontwikkelden we een creatief format én event voor een onvergetelijke ervaring.

Inzicht

Een museumbezoek is voor jongeren veel minder aantrekkelijk zonder het gebruik van next gen media en storytelling

De status quo bevragen

Strategie

Zonder verhalen is kunst gewoon olie op canvas. Inkt op papier. Mixed media. We dagen de norm van een museumervaring uit. En versterken de interpretatie van kunst door er betekenis en context aan te geven.

Het evenement

Tiktok Behind The Canvas
Tiktok Behind The Canvas
Tiktok Behind The Canvas
Behind the Canvas

Concept

We creëerden het concept 'Behind the Canvas'. Een TikTok-format waarin we verborgen verhalen op een frisse en spannende manier tot leven brachten. Verhalen over meesters waar je nog nooit van hebt gehoord en details die je nog nooit zijn opgevallen. Deze verhalen gaven de kunstwerken meer betekenis. We lieten zien dat kunst verbinding maakt en je creativiteit prikkelt. Het opent de zintuigen, biedt een nieuwe ervaring en activeert.

Offline activatie

Evenement

We trapten de campagne af met een exclusieve culinaire beleving tijdens Museumnacht. Het doel was om alle zintuigen te openen en zo het publiek de ultieme kunstervaring te bieden. Kunstliefhebbers gaven inspirerende art talks en deelden verhalen over kunst, musea en artiesten. Om jonge generaties mee te laten doen organiseerden we een TikTok challenge. Honderden gebruikers kozen hun favoriete kunstwerk en #hercreëerden het op hun eigen manier. En daarmee inspireerden ze anderen om ook creatief te zijn.

Resultaten

Most liked video 'Melkmeisje' 13K Likes
Recreate ART Challenge 9.2M Views
TikTok Video's 226+ Comments
TikTok Video's 500K Views

Kletsen over jouw campagne?

Laten we ontdekken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Neem contact op