Hertog Jan

Hoe producten de hoofdrol spelen in je merkverhaal

Challenge

Verrijk een ijzersterk merk: Hertog Jan is een van de succesvolste biermerken in Nederland. Maar de consistente prestaties van het merk, lieten speciaalbieren onderbelicht. Hoe brengen we het brede bierportfolio tot leven én ontwikkelden we een campagne die impact heeft op de bottom line?

Inzicht

Het verhaal van Hertog Jan is gericht op drie B's. Bier, brouwers en brouwerij. Die drie B's bevatten allemaal verhalen die op heel veel verschillende manieren verteld kunnen worden. Onze uitdaging werd om een solide gezonde contentstrategie op meerdere kanalen te ontwikkelen, produceren en distribueren.

Strategie

Zeg niet dat je bijzonder bent. Vertel waarom: Hertog Jan is een merk dat met aandacht hun bieren brouwt. Bieren met een eigen karakter. Met nuances. Bieren met een verhaal. Verhalen die je moet vertellen. Niet roepen.

Bekijk een van de documentaires

Concept

Voor ieder Hertog Jan bier schreven we een redactioneel verhaal. Deze verhalen, waarin de geschiedenis en het eigenwijze karakter van Hertog Jan centraal stonden, waren het startpunt voor iedere uiting binnen de campagne.

Bekijk de video's

Productie & Operatie

Branded Content als basis voor alles: Vanuit de redactionele verhalen bouwden we een brede hoeveelheid assets. Van televisiecommercial tot online documentaire. Van branded content in print tot display advertising. Consistent en publieksgedreven.

Resultaat

Door een redactionele aanpak te hanteren voor iedere vorm van het merkverhaal, creëerden we content waar men naar wilde kijken. Op wilde klikken. Zelfs op televisie. Spreekwoordelijk, dan.

Bekijk een van de commercials

Kletsen over jouw merkverhaal en campagne?

Neem contact op