NRC

De veelzijdige introductiecampagne van de NRC Audio-app

Challenge

Met de introductie van haar nieuwe audio-app wil NRC een gids zijn voor podcastluisteraars. Bekend met podcasts of niet. De zoektocht naar nieuwe series en shows moest vanaf dat moment beginnen in de NRC Audio-app. Hoe zetten wij deze nieuwe app in de markt?

NRC Audio
NRC Audio
NRC Audio

Strategie

Benadruk het ontdekken van nieuwe podcasts: dit is vaak best een gedoe. NRC Audio lost dat probleem door de curatie van podcasts uit binnen- en buitenland. Van NRC en van derden. Dat maakt de app bijzonder. En dat vertelden we op een manier die werd doorvertaald naar diverse media en kanalen.

Creatie

Start met luisteren, hoor de wereld. Die pay-off vormde de basis van onze campagne. Ondersteund met beelden die de directe link tussen onderwerp en luisteraar visualiseren. Uitgerold in print, digitaal en audio. Een rijke mix aan middelen. Elk met een boodschap en creatie die aansloot bij het medium en het gebruiksmoment van het publiek.

Resultaat

Meer dan 50.000 downloads binnen een week.

De NRC Audio-app is in de eerste week bijna 50.000 keer gedownload. Op de dag van de introductie stond de app op één in de categorie ‘Nieuws’ in de App store. NRC was daarmee geslaagd in haar belangrijkste doelstelling: zoveel mogelijk luisteraars op weg helpen bij de zoektocht naar mooie, bijzondere en goede podcasts.

Ontdekken hoe we jouw product in de markt kunnen zetten?

Neem contact op