Kees de Koning, van hiphop (Top Notch) naar podcasts (De Stroom)

Kees de Koning is oprichter van Top Notch en grondlegger van de Nederlandse hiphop-scene. Mogen we best zeggen. Maar nog belangrijker, hij was onze gast bij The Brief. Na meer dan 20 jaar Top Notch koos Kees een paar jaar geleden voor een andere vorm van audio: podcasts. Zijn motivatie lijkt wel uit een onuitputbare bron te komen, maar is dat echt zo? En waar haalt ‘ie het vandaan?

Tegen de stroom in 

Top Notch ontstond omdat er in Nederland anno 1995 geen plek was voor hiphop. De vraag was er wel, alleen keken labels en radiostations nèt iets te vaak de andere kant op. Voor Kees de reden om ‘dan maar zelf iets uit te brengen’. De rest is geschiedenis… Kees vertelt hoe hij motivatie haalt uit beperkingen. Uit iets doen wat niet kan. Maar nog belangrijker: uit ‘doen wat je leuk vindt en voor niks zou willen doen’.

Zelf De Stroom zijn

Tegenwoordig stort Kees zich op podcasts met zijn podcastlabel De Stroom. Zo’n twee jaar geleden begon Kees dit label en inmiddels is De Stroom uitgegroeid tot één van de toonaangevende labels van Nederland. Zijn wens om vanuit de luwte iets op te bouwen, gaat alleen mis. De wereld van podcasts ontploft, zeker met de komst van Podimo naar ons land. Wat betekent dit voor De Stroom en de toekomst van zijn nieuwe passie? Loont de lange adem alsnog? En wat zijn de volgende stappen voor De Stroom?

Los van alle commerciële onderwerpen spreken we met Kees ook over zijn passie voor talent en ‘in de buurt zijn waar dingen gemaakt worden’. Gezien die passie, best gek eigenlijk dat hij zelf nog nooit iets heeft gemaakt. Hoe komt dat? En hoe herkent hij dan wel talent of een goed ‘product’. Je hoort het allemaal in The Brief. Laat je inspireren door Kees in aflevering 093.

 

🎧 Shownotes 🎧

Beste content Kees de Koning: Euphoria:
https://www.imdb.com/title/tt8772296/  

Desmet studio’s:
https://www.desmet.tv/  

Requiem for a Dream:
https://www.imdb.com/title/tt0180093/?ref_=fn_al_tt_1 

De Stroom:
https://www.de-stroom.nl/

Drink Champs podcast:
https://drinkchamps.com/  

Podimo:
https://podimo.com/nl 

Mediahuis:
https://www.mediahuis.nl/ 

Hef x Zeeman – SKEER:
https://www.zeeman.com/nl/skeer 

Ik weet je wachtwoord:
https://ikweetjewachtwoord.nl/ 

Have You Heard George’s Podcast?:
https://www.bbc.co.uk/programmes/p07915kd/episodes/downloads 

TopNotch YouTube:
https://www.youtube.com/user/TopNotchNL