Angelo Bromet is ondernemer in hart en nieren. Toegewijd aan het overbruggen van de kloof tussen verschillende werelden. Met PlusPlusOne is hij de grote initiator achter het eerste industrie brede educatieprogramma dat talent uit ondervertegenwoordigde groepen en onze creatieve industrie aan elkaar verbindt. En gezien de huidige staat van diversiteit en inclusie van onze industrie, mogen we maar wat blij zijn dat dit programma bestaat.

Geboren ondernemer en kansenspotter

Een verzonnen stageplek, een tas vol lingerie en honderden rozen. Het lijken de ingrediënten voor een doktersroman, maar niks is minder waar. Het was het begon van Angelo als ondernemer. Een bestaan dat al snel draaide om een missie om kansen te creëren voor talent dat anders over het hoofd gezien wordt. Met cultuur en creativiteit altijd als stralend middelpunt. En dan kun je zomaar oog in oog komen te staan met Michael Jordan.

Het was 2020….

Vier jaar geleden. Het was niet alleen het jaar van corona, maar ook het jaar dat de Black Lives Matters-beweging groot werd. De creatieve industrie werd langzaam wakker en benaderde Angelo met de vraag of hij wilde helpen om creatief talent van kleur te introduceren bij de bureaus. “Dat is goed, maar wel onder bepaalde voorwaarden”, was zijn antwoord. Eén van die voorwaarden was dat de bureaus zelf arbeid gingen leveren om de kloof te dichten. “Je moet elkaar ontmoeten op het midden van de brug”.

Het resultaat was PlusPlusOne, een programma dat inmiddels ruim 100 talenten heeft geholpen met educatie, een netwerk en soms zelfs een carrière. Angelo vertelt over de hobbels die het programma heeft moeten nemen. Over de successen en de learnings. Maar ook over zijn eigen twijfels richting de toekomst. En hoe hij met PlusPlusOne nog meer impact kan maken.

Richting een diverse toekomst

Na te hebben geleerd hoe het niet moet, zijn Angelo en de mede-initiators op een missie om nieuwe best practices voor de industrie te creëren voor het werven, opleiden en ontwikkelen van een meer divers personeelsbestand voor de volgende generatie. Zal dit onze creatieve industrie eindelijk uit de vicieuze cirkel trekken als het gaat om diversiteit en inclusie?

Je hoort het, deze week, in The Brief.

🎧 Shownotes 🎧

Beste content van Angelo Bromet:
https://complexnl.com/muziek/johnnie-walker-viert-vrouwelijke-game-changers-in-de-nederlandse-hiphop-met-pass-the-mic

https://www.instagram.com/p/C68p_YVo0Zm/

PlusPlusOne:
https://www.plusplusone.com/

Bekijk alle Shownotes van The Brief hier:
https://www.wayneparkerkent.com/category/podcast/