De nieuwe digitale service van Henkel vertaalt onbegrijpelijke symbolen op wasetiketten 

Wie heeft zich niet afgevraagd wat al die symbolen op een wasetiket eigenlijk betekenen? Welke temperatuur? Moet ik handwassen? Mag ik wel strijken? Om aan alle onduidelijkheid een einde te maken, heeft Henkel een nieuwe service gelanceerd. Vanaf deze maand is de Wash Label Scanner te gebruiken op Ask Team Clean, het community-, service- en contentplatform van Henkel.

Ontwikkeld op basis van klantfeedback

De Wash Label Scanner is een web-based applicatie die de symbolen op wasetiketten vertaalt. De app werkt heel eenvoudig. Je maakt een foto van het wasetiket met je mobiele telefoon en de app adviseert hoe je jouw wasgoed op een duurzame manier kunt wassen en welke producten je moet gebruiken.

Clyde Araujo, Head of Global eCRM Henkel: “De Wash Label Scanner is gemaakt op basis van feedback van onze klanten. Wassymbolen bleken voor veel verwarring te zorgen. Samen met Wayne Parker Kent bedachten we daarom deze tool. De scanner combineert kunstmatige intelligentie met generaties kennis over wassen vanuit Henkel. Een perfect voorbeeld van hoe we waarde kunnen toevoegen voor onze klanten. Precies waarvoor het Ask Team Clean-platform bedoeld is.”

Nooit meer verkeerd wassen

Wayne Parker Kent is verantwoordelijk voor de content op Ask Team Clean, ontwikkelde het concept, de content en de marketingstrategie voor de Wash Label Scanner. “Merken moeten het leven van mensen gemakkelijker maken”, zegt Daan Zoetmulder, managing director bij Wayne Parker Kent. “Technologie helpt. Met de Wash Label Scanner op Ask Team Clean lossen we tientallen jaren van problemen op. En misschien redden we zelfs wel een paar huwelijken.”

Henkel lanceerde het communityplatform ‘Ask Team Clean’ om zijn klanten beter van dienst te zijn en een directe verbinding tot stand te brengen. Het internationale content- en communityplatform deelt tips en tricks over alles wat met schoonmaken, reinigen en wassen te maken heeft en biedt leden extra incentives en diensten. Het uiteindelijke doel is klanten toegevoegde waarde te bieden tijdens elke stap van hun customer journey. De Wash Label Scanner wordt in eerste instantie geïntroduceerd in Duitsland en zal binnenkort ook in andere landen beschikbaar zijn. 

Probeer de Wash Label Scanner zelf 

Wil je ook jouw eigen wasetiketten inscannen? Probeer de Wash Label Scanner nu uit met je telefoon: https://scanner.Ask-team-clean.de/#/pc  

Bekijk ook de platforms: Ask Team Clean (USA) of Frag Team Clean (DE)