Arie Boomsma: maker en ondernemer middenin de maatschappij  

Programmamaker, podcastmaker, mediapersoonlijkheid, sportschooleigenaar, schrijver en nog zoveel meer. Het is bijna makkelijker op te noemen wat hij niet doet. We hebben het natuurlijk over Arie Boomsma. Wat drijft deze veelzijdige verhalenverteller? Waar begint zijn maakproces? En hoe is het eigenlijk als iedereen een mening over je heeft?

Werken met jongeren die op het punt staan van doorbraak

Arie Boomsma begon zijn carrière als programmamaker en stond aan de wieg van o.a. ‘Hij is een Zij’, ‘40 Dagen zonder seks’ en ‘Uit de kast’. Het maakte hem een welbekend figuur in de media. Maar het maakte hem ook iemand die, met zijn passie voor verhalen vertellen, maatschappelijke problemen bespreekbaar maakte. Arie vertelt waar deze passie begon en hoe hij dit vertaalt in het maken van programma’s.

Passie voor sport en gezondheid

Diezelfde passie bewoog hem ertoe een eigen sportschoolketen te beginnen. Een kleine keten, maar met maximale zichtbaarheid. Wat is eigenlijk de formule van Vondelgym? Hoe is Arie er met zijn team in geslaagd daar een echt merk van te maken? En hoe zorgt hij dat de Vondelgym blijft groeien en relevant blijft als merk?

Wat is het merk Arie Boomsma?

Inmiddels is Arie zelf ook een merk geworden. Een merk waar heel Nederland een mening over heeft. Of hij nou in een ijsbad selfies neemt, of redelijk bloot op de cover van L’Homo poseert. Love him or hate him, het is hem wel gelukt om Arie Boomsma als merk al die jaren relevant te houden. Als personal brand vertel je een verhaal over jou, maar hoe zorg je er nou voor dat mensen dit verhaal willen horen? Leer meer over branding en personal branding in aflevering 094 van The Brief. 

 

🎧 Shownotes 🎧

Beste content Arie: Savannah Bananas:
https://thesavannahbananas.com/ 

Derek Sivers van CD Baby:
https://sive.rs/ 

Vondelgym:
https://vondelgym.nl/

40 Dagen zonder seks:
https://www.npo3.nl/40-dagen-zonder-seks/VPWON_1281116

Seth Godin:
https://www.sethgodin.com/ 

Fotoshoot voor L’HOMO:
https://www.arieboomsma.nl/media?mediaId=27439071

Arie Boomsma op Instagram:
https://www.instagram.com/arieboomsmainstagram/?hl=nl 

PLNKTN Voedingssupplementen:
https://www.plnktn.com/nl?gclid=Cj0KCQjwpcOTBhCZARIsAEAYLuVflLbX4pdyJqjTd8ONLYJbCxd3BF5rJNm9Un59BrsNbUI3ct5W4C4aAmpvEALw_wcB

Ebb + Flow CBD:
https://ebbandflowonline.com/

Etos – Billen van de Bank:
https://vimeo.com/374622080