In de nieuwste aflevering van The Brief ontvangen Matthijs en Gerben de managing director van De Speld & Partners, Jerome Kuijken. Hij is verantwoordelijk voor alle branded content en partnerships bij De Speld.  

Nadat hij jaren in de reclame had gewerkt, besloot Jerome om de overstap te maken naar de krachtigste, tevens lastigste vorm van marketing: satire. Zo kwam hij bij de Speld terecht, op dat moment nog een beginnende onderneming. Vandaag de dag het grootste satirische platform van Nederland. In deze episode deelt Jerome hoe hij de transitie van marketing naar satire heeft ervaren en hoe hij deze aspecten heeft kunnen combineren om succesvolle branded content te creëren. Verder vertelt Jerome wanneer zij een samenwerking aangaan, en welke merken deze samenwerking ook daadwerkelijk aandurven.  

Hij toont het essentiële verschil aan tussen de begrippen ‘doelgroep’ en ‘publiek’, en hoe dat ervoor zorgde dat de succesvolle ‘Speld-formule’ tot stand kwam die de Speld aan meer dan een miljoen fans heeft geholpen.  

Check de aflevering met Jerome nu!  

 

🎧  Shownotes 🎧

 

Beste content Jerome Kuijken:
Bij Media Inside geven Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen hun uitgesproken blik op de media – https://www.npo3.nl/media-inside/BV_101404473

Balenciaga’s X Simpsons – https://www.youtube.com/watch?v=PZHESOq-Gkw

 

Beste content Gerben:
Samenwerking van Patta met Nike, The Wave https://www.patta.nl/blogs/news/the-wave-waves-not-cycles

 

Beste content Matthijs:
Squid Game https://www.youtube.com/watch?v=oqxAJKy0ii4

Beste samenwerking met van De Speld & Partners: Oedipus https://redactie-despeld.squarespace.com/oedipus