Twee jaar geleden nam ons moederbedrijf Mediahuis Group de Ierse uitgever INM over. Vanaf deze week gaat INM officieel verder als ‘Mediahuis’. Wij namen de rebranding campagne op ons en ontwikkelden meteen een nieuwe merkbelofte en positionering voor de Ierse tak van Mediahuis. Een klus waarin veel van onze expertises en ervaringen samenkwamen. 

  

Wanneer de grootste en oudste uitgeverij van Ierland zijn naam wijzigt, mag dat niet onopgemerkt blijven. Een perfect moment voor een knallende campagne dus. Maar een naamswijziging is ook dé kans voor het opfrissen van je positionering. De opdracht daarvoor was duidelijk: combineer de frisse, moderne aanpak met de rijke geschiedenis van nieuwsmerken als The Irish Independent en The Belfast Telegraph. Wij wisten deze combinatie te vangen in de nieuwe taglineMoving Ideas Forward’. Een belofte die leidend was voor de rest van de campagne. 

 

Centraal in die campagne stond een officiële launch video. Deze video bood de perfecte kans om de merkbelofte te visualiseren en het rijke portfolio te etaleren. In de video demonstreren we de grote rol die de nieuwsmerken spelen in het dagelijkse leven van het publiek. De nieuwe taglineMoving Ideas Forward’ werd versterkt door te spelen met tegengestelde bewegingen. De hoofdpersoon, duidelijk een Mediahuis lezer, beweegt vooruit in de tijd. Zijn omgeving beweegt achteruit. Door deze tegengestelde bewegingen ontstond een vervreemdend effect wat de belofte visuele kracht bijzette.  

 

 

Naast de nieuwe positionering en de launch video ontwikkelden we ook een compleet nieuwe website, inclusief content. Op de website vinden bezoekers gloednieuwe case movies rondom partnerships met Sky en Laya Healthcare. Deze case movies waren de perfecte middelen om te laten zien voor welke innovatieve advertentieoplossingen partners bij Mediahuis terecht kunnen.