AMSTERDAM – Wayne Parker Kent is verantwoordelijk voor De Reddingboot, het donateursmagazine van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Het content marketing bureau uit Amsterdam maakt de verhalen voor en door de vrijwilligers en donateurs, in nauwe samenwerking met de stichting die al sinds 1824 hulp biedt aan mensen en schepen in nood langs de Nederlandse kustgebieden. 

Het eerste nummer van 2020 is volledig door de redactie van Wayne Parker Kent samengesteld en staat in het teken van de relatie tussen ‘drenkelingen’ en hun redders. Op de cover is aandacht voor het interview met KNRM-lid Hans Westenberg die een kwart eeuw na zijn bijna fatale val in de ijskoude Noordzee herenigd wordt met zijn levensredders van toen. Behalve in het magazine wordt dit verhaal ook gepresenteerd in een online video en via de social media kanalen van de reddingsmaatschappij.

Combinatie van print en digital
Het huidige redactieteam van De Reddingboot was drie jaar geleden al verantwoordelijk voor de uitgebreide restyling van het magazine, dat toen nog onder de verantwoordelijkheid van de branded content afdeling van Mediahuis Nederland viel. Isabel Michelotti, Head of Content bij Wayne Parker Kent en coördinator van De Reddingboot, wil graag verder op de ingeslagen weg: ‘Wij blijven ons met volledige toewijding inzetten voor dit mooie product. Voor de lezers verandert er op het eerste oog niets. Als redactie zullen wij uiteraard wel profiteren van de expertise van Wayne Parker Kent, waar als content marketing specialist de ambitie om te innoveren in de genen zit. De combinatie van print met digitale concepten biedt veel kansen om de verhalen nog dichterbij de lezers te brengen.’

111 jaar
De donateurs en medewerkers zijn de motor achter de verhalen in De Reddingboot, dat al voor het 111e jaar wordt uitgegeven. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij is sinds 1824 relevant van zee tot op het strand en van vaarwater tot in de haven. Ruim 1300 vrijwilligers staan 365 dagen per jaar, 24 uur per dag paraat om mensen kosteloos te hulp te komen. De KNRM is een goed doel, zonder overheidssubsidie, met een ANBI status en wordt gesteund door beschermvrouwe prinses Beatrix en ruim 100.000 donateurs.

Wayne Parker Kent
Wayne Parker Kent is een content marketing bureau uit Amsterdam dat werkt voor Nederlandse en internationale klanten als Samsung, Henkel, ING en FedEx. Wayne Parker Kent is onderdeel van Mediahuis en heeft dankzij deze relatie de beschikking over inzichten en data vanuit een van de grootste uitgeefnetwerken van de Benelux. Deze inzichten vormen de basis voor alle campagnes en strategieën die Wayne Parker Kent ontwikkelt. Content is daarbij het uitgangspunt, audience first marketing de leidende strategie.

Foto: Thomas Steenvoorden