Wayne Parker Kent lanceert deze week The Brief: een tweewekelijkse podcast over content, marketing en media. De eerste twee afleveringen zijn inmiddels te beluisteren via alle grote podcast apps.

The Brief wordt geproduceerd door The Agency, het contentmarketingbureau van Wayne Parker Kent. “Als contentmarketingbureau kan je natuurlijk niet om het maken van eigen content heen. In het contact met klanten merken we dat er vooral rondom content marketing een kennisgat bestaat. Daar wilden we iets aan doen. Een podcast past qua vorm perfect bij de doelgroep, denken wij”, vertelt Frank Goren, agency lead bij Wayne Parker Kent.

Die doelgroep is volgens Goren vrij breed. “We denken dat vrijwel iedereen die werkt in media, advertising of marketing hier wel iets uit kan halen. De proefaflevering ging veel over publishing terwijl de eerste officiële aflevering weer wat dieper op specifiek content marketing ingaat.”

In iedere aflevering van The Brief interviewen host Mark Schoones en een co-host een gast uit de mediawereld. In de eerste officiële aflevering van The Brief is dit Albert Jan Huisman, voormalig directeur marketing & business development bij advocatenkantoor Kennedy Van der Laan en medeoprichter van Content Marketing Fast Forward. Huisman vertelt hierin onder andere over content marketing in de b2b-markt.

Eerder verscheen er al een proefaflevering van The Brief met daarin als gast Slaven Mandic, CEO van Wayne Parker Kent. “Aanvankelijk was het niet de bedoeling dat we die proefaflevering zouden publiceren. Ik bedoel, het is redelijk incestueus om je eigen CEO te interviewen. Maar er werden dusdanig veel zinnige dingen gezegd dat we de episode toch online hebben gezet”, aldus Goren.

The Brief verschijnt tweewekelijks op vrijdag.

Abonneren op The Brief kan op iTunes via Apple Podcasts en natuurlijk ook op Soundcloud.