“Geweldige feestdagen hoeven niet duur te zijn”. Met deze campagne-leus zijn de feestspecials van ALDI in december live gegaan. De drie themaspecials rondom Winter, Feest en Oud & Nieuw staan bomvol heerlijke kerstproducten én voor het eerst dit jaar: met online feestinspiratie. Wayne Parker Kent pakte hierbij de contentstrategie en contentcreatie op voor de kerstrecepten en -inspiratie rondom de feestdagen. 

De eerste ALDI feestspecial online

Waar vroeger de flyers van ALDI in de winkel lagen, lezen steeds meer consumenten deze nu online. Om die reden is de eerste discount supermarkt dit jaar overgestapt op een online-only versie van de folder. Inspiratie was hierbij het primaire doel van de digitale folder en dit is ook waar Wayne Parker Kent om de hoek kwam kijken. Als full service content marketing bureau heeft Wayne Parker Kent zich voor ALDI gericht op het snijvlak tussen inspiratie- en SEO-content, in de vorm van recepten en inspiratieartikelen rondom de feestdagen. Artikelen die niet alleen lekker weggelezen worden, maar ook goed gevonden kunnen worden.

Van adventskalender tot gourmetten met kerst

Bij het maken van de content is er gekeken naar de trends rondom kerst dit jaar. Samenzijn in kleinere gezelschappen en meer thuis zijn. Daarnaast is er gekeken naar het zoekgedrag van consumenten. Hieruit bleek dat thema’s als ‘adventskalender’ (zoekvolume van 60.000 in december), ‘gourmetten met kerst’ (320 p/m), ‘kerstsoep’ (1900 p/m) en makkelijke recepten populair blijven. Zodoende is er een mix van content gekomen rondom recepten, knutselen, spelletjes en kinderen kunnen vermaken tijdens het kerstdiner. Alles vanuit het perspectief van de discounter:  voor een goed prijsje een lekker gerecht op tafel zetten. ALDI laat in hun feestspecials zien dat ze als supermarkt verder gaan dan alleen het delen van recepten en ook kijken naar wat er speelt in de markt.

ALDI Feestspecials | Wayne Parker Kent

 

 

 

 

 

Kijkje nemen bij de feestinspiratie en Feestspecial van ALDI? Je vindt het hier!