We hebben tijdens de Grand Prix Content Marketing een Bekroning gewonnen in de categorie Beste Podcast voor onze podcast The Brief. Grand Prix Content Marketing reikt jaarlijks prijzen uit voor de beste content marketing-cases en producties in Nederland en België.

De tweewekelijkse show over content, marketing en media liet medegenomineerden CMO Talk en 1347 dagen van respectievelijk Energize en LVB Networks achter zich. De uitreiking vond plaats in DeFabrique in Utrecht. De prijs werd daar in ontvangst genomen door host Mark Schoones, co-host Matthijs Tielman en agency lead Daan Zoetmulder. “Beoordeel een content marketing bureau vooral op de content die ze voor zichzelf maken. Dat was ons uitgangspunt. Vanaf de eerste minuut heeft ons kleine team getracht een professionele show neer te zetten die door de middelmaat heen snijdt. Dat is meer dan gelukt.”, aldus Schoones.

“Beoordeel een content marketing bureau vooral op de content die ze voor zichzelf maken. Dat was ons uitgangspunt.”

The Brief startte eind 2016 en bereikt inmiddels 2000 luisteraars per aflevering. Het afgelopen jaar waren onder andere Anna Nooshin, Gert Ysebaert (CEO van Mediahuis), en Maiko Valentijn (CEO van MediaCom) te gast in The Brief.
Co-host Frank Goren: “Ieder lid van het team heeft in dit kleine jaar nieuwe talenten ontdekt. Of het nu gaat om het produceren van de show, redactioneel buffelwerk of het soepel aan elkaar praten. Ik ben heel erg trots dat we dit niveau halen binnen een jaar.”

De show wordt onder andere verspreid door mediapartnerships met Adformatie en BNR Nieuwsradio. Een partnerschap dat het succes van de show, volgens co-host Matthijs Tielman veel heeft gebracht. “Met name de samenwerking Adformatie zorgt er voor dat we veel vakgenoten bereiken. Ik denk verder dat we met The Brief bewijzen dat je met minimale middelen een grote impact kan hebben. Dat vergt creativiteit, doorzettingsvermogen en consistentie. Met The Brief bewijzen we dat we niet alleen deze filosofie prediken maar ook uitvoeren.” Volgens Schoones is het nu zaak om de show nóg beter te maken. “Blijven schaven aan het format, luisteren naar de feedback van het publiek en vooral onze harten er in blijven stoppen. Dat is het belangrijkste.”

The Brief is te beluisteren via iedere grote podcast app, iTunes en Soundcloud.