Deze keer in The Brief, de Senior Vice President van Salesforce, Stan Sugarman. Sugarman begon in de jaren 90 bij Lycos en AOL, tegen het einde van de 20e eeuw begon hij bij Gruner + Jahr, waar hij tot 2016 in dienst was. Sinds 2016 is Sugarman in dienst van Salesforce; de Amerikaanse partij achter de populaire bedrijfssoftware op het gebied van klantrelatiebeheer.

SHOWNOTES

MATTHIJS TIPT
How TripAdvisor Changed Travel

NIEUWS (4:03)

Google brengt YouTube Music en YouTube Premium uit in Benelux
Lees

Whiskas’ radio station plays music designed to calm your cat
Lees

QUOTES INTERVIEW (17:32)

“Ik denk dat iedere organisatie wil groeien en innovatief wil zijn. Om dit te kunnen doen moeten de werknemers hun capaciteiten wel matchen met de technologie die wordt gebruikt. Salesforce is daarom ideaal, in principe kan iedereen met het systeem overweg. Wat Salesforce een perfect platform maakt voor bedrijven die naar het volgende niveau willen.”

“Het is groeien en ontwikkelen door middel van allerlei micro learnings. Die learnings haal je uit van alles; change management, marketing, het geven van een presentatie en het managen van je organisatie.”

“Er is een gezegde wat we veel gebruiken: Better, better, never done. Wat inhoudt om future proof te zijn je constant moet blijven optimaliseren en testen, maar ook moet weten dat het nooit klaar is. Jouw taak als een organisatie zal altijd blijven veranderen, net als de wereld om je heen altijd blijft veranderen.”

“Belangrijk is dat je weet hoe je je medewerkers en collega’s moet motiveren, hoe je ze uitdaagt. Als een organisatie niet slaagt in hun transformatie, is het omdat ze het cultureel niet snappen. Het is niet de technologie, technologie kan zoveel tegenwoordig. Maar, zelfs met al die extra’s, als je je organisatie niet in staat stelt te ontwikkelen en te vechten voor succes, dan zul je nooit je bedrijf op schaal kunnen laten groeien.”

“Ik zie de snelheid van disruption in de media industrie steeds sneller gaan. Virtual reality, augmented reality, steeds efficiëntere productie. Door de global scale zullen steeds meer bedrijven disrupt worden en ook steeds sneller. In feite zijn de eerste disruptors zelf ook weer gedisrupt.”

“Mijn leiderschapsstijl zou ik empowerment willen noemen, het geven van advies, inspiratie, maar iedereen nog steeds blijven uitdagen dat het werk nooit klaar is. Ik weet zeker dat mensen denken ‘Stan is goed in complimenten geven, maar damn, hij is nooit tevreden. De volgende dag komt hij weer binnen met ‘So, what’s next?’

“Ik denk dat als groot leider je soms geduld moet hebben, want je moet alle verschillende ideeen laten binnenkomen en laten landen. Grote leiders managen innovatie goed. En, voor de beste innovatie moet je geduldig zijn.”

BEST CONTENT ACCORDING TO STAN SUGARMAN:
Webby Winner ‘The Last Goodbye’