Alles wat Marloes Dobbe aanraakt, lijkt te veranderen in goud. Ze begon bij Coolblue en wist met een steengoede customer service het verschil te maken. Servicedenken, je belofte waarmaken en een menselijk verhaal tonen, was de gouden formule. Dit geldt ook voor Crisp, waar Marloes vier jaar geleden haar roeping vond. Inmiddels is Crisp de nummer 1 online supermarkt van Nederland, dankzij een mooie marketingformule, een sterk verhaal en knettervers eten.  

Bewustwording van vers eten  

Toen vaders Tom, Erik en Michiel vijf jaar geleden op zoek waren naar goed en gezond eten dat op een makkelijke manier verkrijgbaar was, kwamen ze van een koude kermis thuis. En dat frustreerde ze behoorlijk. Als druk gezinnen met jonge kinderen heb je niet veel tijd, maar wil je wel goed en vers eten. Die frustratie vormde het startpunt voor Crisp. De online versmarkt begon met een app, maar is inmiddels uitgegroeid tot toonaangevende online supermarkt. De plek voor iedereen die op zoek is naar vers eten, makkelijk verkrijgbaar.

Om de kwaliteit van hun producten te waarborgen, wordt het assortiment samengesteld door inkopers met een chef-achtergrond. Crisp streeft ernaar om mensen bewust te maken van de kracht van vers eten en inspireert mensen met recepten en slimme campagnes. Geen compromis op kwaliteit, eerder vers dan lang houdbaar, en zo dicht mogelijk bij de bron. In de aflevering vertelt Marloes alles over de missie achter de marketingformule. Over het ontstaan van die opvallende merkidentiteit waar de verse producten vanaf lijken te spatten. En over slimme samenwerkingen om hun verhaal in heel Nederland te vertellen. 

De proefbus van Crisp

Eén van die slimme samenwerkingen is vast niet onbekend: de proefbus van Crisp. Als slimme activatie ging Crisp met een bus vol verse groenten en fruit, langs verschillende sportclubs in Nederland. De toekomstige generatie mocht hun eigen zak met snoepgroenten vullen en kreeg meteen een snelcursus over de herkomst van andijvie. Want je kunt wel adverteren met de lekkerste tomaat, maar een product laten proeven trekt mensen eerder over de streep.    

In-house versdenken 

Bij Crisp zie je geen felle kleuren en promostickers, maar een luxe merkidentiteit met donkere kleuren en stijlvolle presentaties van verse producten. Zo laat Crisp zien dat eten er ook smakelijk en verfijnd uit kan zien. Het voordeel van een inhouse creatief team? Korte lijntjes. Juist door de nauwe samenwerking met de inkopers, kan het verhaal achter elk product goed verteld worden. Door bewust te focussen op het behouden van bestaande klanten en hen te blijven inspireren, blijft Crisp gestaag groeien in de competitieve markt van bewust eten. En het geheim van die beroemde croissants? Je hoort het in deze aflevering van The Brief.  

🎧 Shownotes 🎧 

Crisp ‘Gekneusde Kombucha’ geeft beurs zomerfruit een tweede leven:
https://www.instagram.com/p/CuErJooIGmd/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==  

Beste content: De Bikey app van Cowboy  
https://bikey-app.cowboy.com/  

Eerste TVC van Crisp:
https://www.youtube.com/watch?v=dieDD7V40j8&t=2s  

Bekijk alle Shownotes van The Brief hier: 
https://www.wayneparkerkent.com/category/podcast/