EPISODE 025 – 00:58:39

Pr. Dr. Ed Peelen

In deze aflevering interviewen we Pr. Dr. Ed Peelen. Peelen is naast academicus ook medeoprichter en partner bij strategisch bureau ICSB uit Rotterdam. Maar naast zijn werk in de praktijk heeft Peelen dus ook een lange academische loopbaan. Momenteel doceert Peelen aan Nyenrode Business University en de Universiteit van Amsterdam. Bij dat laatstgenoemde instituut werd Peelen in 2015 benoemd tot Bijzonder hoogleraar content marketing. Daarmee is hij de enige in Nederland die een dergelijke post beheert.

NIEUWS (3:32)

This Is a Generic Millennial Ad

Link naar artikel

L.L.Bean Made a Clever Newspaper Ad That You Can Only Read Outdoors

Link naar artikel 

YouTube wants to make it easier for marketers to make thousands of different ads

Link naar artikel 

Nog een ander nieuwtje. Bij Wayne Parker Kent zijn we op namelijk op zoek naar nieuw talent! Bekijk de vacatures.  

INTERVIEW (16:32)

Een aantal quotes:

– ‘Content marketing is een marketing én business proces. Wat je hiermee aangeeft is dat het dwars door de hele organisatie heen gaat en misschien zelfs wel door een hele keten of netwerk. En door dat te zeggen maak je content marketing meer dan een activiteit van een afdeling.’

– ‘Veel corporate stories vertellen alleen het verhaal van de oprichter. Dat is vaak iets waar niemand in geïnteresseerd is. Het gaat niet om de bedachte story, het gaat om de story die doorleeft en omarmt wordt door het publiek dat je wilt raken.

– ‘Met content marketing ontdek je weer wat je verhaal is. (…) Als merk kom je als eigen uitgever tussen het publiek te staan.’

– ‘Content marketing strategie heeft de potentie om de volledige communicatie van een merk te beïnvloeden.’

Meer weten? Beluister de podcast. 

EXTRA

Matthijs tipt het boek Een Klein Leven als beste content.

Peelen verwijst naar de startup MuseumTV. Volgens hem een prachtig voorbeeld waarin vier partijen complementair zijn aan elkaar en samen werken aan het maken van content.

De Game of Thrones bot waar Peelen naar verwees.

Nieuwsgierig geworden naar de hele aflevering? Beluister hier de podcast