Het Wayne Parker Kent kantoor in Düsseldorf, Duitsland is de afgelopen tijd bezig geweest aan een campagne voor Twitter. En deze is nu live: de #bestoftweets-campagne die in onze Duitssprekende buurlanden live is gegaan laat zien wat de unique added value is van Twitter voor reclamebureaus.

Het doel van de campagne is om de aandacht te vestigen op bijzondere content die regelmatig op het sociale media platform gepubliceerd wordt, en is ook bedoeld om te laten zien hoe divers de communities erop zijn. Volgens Carlos Cantu, Director EMEA Business Marketing bij Twitter, verbindt het platform merken en hun publiek op een unieke manier. De campagne laat zien hoe makkelijk het voor iedereen is om creator te worden en bekendheid te krijgen, en door nieuwe features zoals Twitter for Business kunnen merken en creators zich zo goed mogelijk presenteren en met elkaar communiceren.

“Merken hebben digitale platforms nodig. Twitter staat als geen ander merk voor de uitwisseling tussen consumenten en bedrijven,” aldus Sascha Welters, onze Managing Director van WPK Duitsland. “Aan de hand van deze hashtag wordt aangetoond dat alle relevante trends, events, en discussies plaatsvinden op Twitter. Omdat het het perfecte platform is voor bedrijven om te communiceren met hun doelgroepen, mag dit medium in geen enkel mediaplan ontbreken.”

De Duitse #bestoftweets-campagne begint deze maand met advertorials en gesponsorde advertenties met de leukste tweets van de zomer. Er wordt verwezen naar de Twitter-marketingblog waarin meer info en context staat over de gekozen tweets. De gehele campagne bestaat daarnaast ook nog uit een teaservideo, blogposts, en social posts en is te vinden in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Benieuwd naar de content? Bekijk hier de eerste #bestoftweets post – natuurlijk wel in het Duits 😉