Het zesde jaar van The Brief  

The Brief is onze podcast over content, marketing en creatie. Dit jaar is maar liefst het zesde jaar van de podcast en daar zijn we trots op. Elke show nodigen we een nieuwe gast uit die ons meer kan vertellen over zijn of haar vak. Wat nou de echte communicatie uitdagingen zijn voor hen, wat komen ze tegen en vooral – hoe lossen ze het op? Het was seizoen met veel interessante gesprekken en waar ook veel gelachen werd. Gelukkig.  

Als we terugkijken op het seizoen van 2021, kijken we terug op een jaar waarin we wederom inspirerende gasten hebben kunnen uitnodigen. Het was een jaar waarin wij alles uit de kast trokken om voor jullie telkens weer een luisterwaardige podcast neer te zetten. Het jaar waarin wij 5000 luisteraars per aflevering bereikten. Bedankt daarvoor! 

 

Hete Content van onze gasten 

Voor de uitdagingen, inzichten en visies uit de communicatie, content en marketing van onze gasten, nodigen we je uit om naar de afleveringen te luisteren. Maar als sneak-peak delen we de Hete Content van onze gasten. Wellicht zie je het voorbij komen op onze LinkedIn, in onze tweewekelijkse nieuwsbrief, of ben jij een fervent luisteraar van de podcast, maar wij zijn gek op Hete Content. Content die wij het delen waard vinden en aan jou aanraden. En deze vraag stellen wij ook aan onze gasten in de podcast. Wat is de meest spraakmakende, noemenswaardige of interessante content (boek, film, televisieshow, artikel, magazine etc.) dat je de laatste tijd gezien hebt? We zetten de antwoorden voor je op een rijtje:

#081 – Fiona Mermans (Basic Fit) over internationale groei, een pandemie en Tatjana 

In deze meest-geluisterde podcast aflevering van het seizoen was Fiona, International Brand Lead bij Basic Fit, te gast waarin zij als Hete Content de film Captain Fantastic aanraadt. Een boeiend verhaal over een vader die zijn kinderen opvoedt in het bos en ze de skills leert hoe te overleven. Een gezin dat leeft zonder enige vorm van luxe.  

#082 – Isabelle Pinckaers (Swapfiets) over blauwe banden, leefbare steden en circulaire fietsen

Isabelle, marketingmanager Swapfiets, was te horen in aflevering #082. Als tip deelt zij met ons ’T Hooge nest’. Een boek dat gaat over twee zussen die in de Tweede Wereldoorlog in het verzet zitten. Het is geschreven door Roxane van Iperen, die op dat moment in datzelfde huis woonde. Een bijzonder verhaal dat op een bijzondere manier tot stand is gekomen.  

#083 – Jan Driessen over de lessen van Nelson Mandela, AEGON/Ajax en de communicatiewereld van de toekomst

Het was een bijzonder gesprek met Jan, die te gast was in aflevering #083. Hij vertelt in de podcast dat hij te spreken is over het boek ‘Homo Deus’, de kleine geschiedenis van de toekomst, geschreven door Yuval Harari. Een boek dat je aan het denken zet en wat voor hem veel veranderde over zijn blik en hoe het inzicht gaf waarom mensen in de huidige crisis zo reageren zoals ze doen.  

#084 – Dennis Karpes over Dance4Life, JustDiggit en het inspireren van een generatie

Dennis, oprichter JustDiggit en Dance4Life, was te gast in aflevering #084. Hij deelt het boek ‘Het Veld Paradigma’ met ons. Een boek dat vertelt over de wetenschappelijke ontdekking dat wij veel groter zijn dan wij denken. En hoe wij kunnen leren om die kracht te gebruiken om ons volledige potentieel te bereiken en de wereld te veranderen. Aanradertje!  

#085 – Jerome Kuijken over De Speld, satire en branded content

Jerome, Managing Director De Speld & Partners, was te gast in aflevering #085. Hij is erg enthousiast over het programma Media Inside, waarin Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen praten over domme televisie. Een grappig programma waarin slimme mannen naar televisieprogramma’s als Temptation Island kijken.  

#086 – Luc van Emmerik (Gorilla’s) over de toekomst van flitsbezorgers en de Nederlandse startupcultuur

Luc, International Expension Director Gorilla’s, was te horen in aflevering #086. Hij deelde met ons de NPO serie ‘Down The Road’. Hierin gaat Dieter Coppens op reis met mensen met een beperking en voert allerlei gesprekken met hen. Hij vindt de puurheid van de reis mooi om te zien, de gesprekken die ze voeren, de details, maar ook het overwinnen van bepaalde angsten. 

#087 – Ernst-Jan Pfauth (De Correspondent & POM) over De Correspondent, podcasts en de belofte van web 3.0

Voor aflevering #087 werden we uitgenodigd in de studio van De Correspondent zelf, en waren wij deze keer te gast. In het gesprek met Ernst-Jan, medeoprichter De Correspondent, raadt hij ons het boek ‘Four Thousand Weeks waarin Oliver Burkeman laat zien hoe je een betekenisvol leven leeft waarin je de eindigheid omarmt.  

#088 – Hans Voorn (DELA) over het leven, de dood en marketing

In deze laatste aflevering van het seizoen, aflevering #088, spraken wij met Hans Voorn, Manager Marketing DELA. Hij deelt met ons de ‘De Knuffelmakers’. Een bedrijf dat overleden dierbaren verwerkt in knuffels en waar de gezichten van die dierbaren ook echt in terug te zien zijn. Op hun Instagram zie je de reactie van kinderen wanneer zij zo’n knuffel ontvangen. Ontroerend en mooi om naar te zien dus zeker waard even een kijkje te nemen.  Ook deelt hij het boek van Tim Cook, over het leiderschap van Apple na het overlijden van Steve Jobs.  

Wat was jouw favoriete aflevering?

Dat was ‘m dan voor 2021! Heb jij al onze afleveringen geluisterd en vond jij het interessant wat je hoorde? Laat het ons weten en laat een review achter in de Apple Podcast app. Wie weet ben jij een van de gelukkigen die ons eigen Superhelder bier pakket in de bus ontvangt!