Wayne Parker Kent presenteert tijdens het achttiende Marketing Insights Event in de Jaarbeurs in Utrecht een sneakpreview van het Jongerenonderzoek 2020. Op donderdag 6 februari presenteren wij de eerste insights in de drijfveren, het gedrag en de voorkeuren van de twee jongste generaties Gen Z (1999 – 2015) en millennials (1981 – 1999). 

Op 5 en 6 februari 2020 organiseert de MOA, expertise center voor marketing insights, onderzoek en analytics, voor de 18e keer het Marketing Insights Event (MIE). Matthijs Tielman, onze Head of Strategy (en natuurlijk bekend als presentator van The Brief) pakt het podium om een sneakpreview van het jongerenonderzoek te delen. Wayne Parker Kent en MediaTest voeren sinds 2017 jaarlijks het Jongerenonderzoek uit, waarmee inzicht wordt verkregen in de drijfveren, het gedrag en voorkeuren van Millennials en Gen Z’ers.

In de lecture staat het thema ‘Mediagebruik’ centraal. Een breed onderwerp, waar Matthijs met specifieke data en voorbeelden zijn licht over laat schijnen. Kijken jongeren nog wel naar lineaire TV? Welke verschuivingen zien we in het social media gebruik? Hoe populair zijn nieuwe kanalen als TikTok en Twitch en is Facebook echt op zijn retour? Ook zoomt Matthijs in op reclame: hoe denken jongeren over verschillende vormen van offline en online reclame? Worden zij met online reclame überhaupt nog bereikt, of gebruiken ze allemaal een adblocker?

Programma

Matthijs zie je donderdag 6 februari van 13:45 – 14:30 tijdens ‘Ronde 4’, live in de Perspective zaal. Meer info hier.

Het MIE is een kennisplatform voor data-analisten, insights managers, research professionals en iedereen die werkt in de marketing. Tijdens de congresdagen kunnen bezoekers hun persoonlijke programma samenstellen uit ruim honderd workshops, masterclasses en keynotesessies. Zo’n 2500 (digital) marketeers, growth hackers, insights professionals, strategen en research professionals bezoeken het MIE om te luisteren naar de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van Insights, Marketing en Analytics.
Het Jongerenonderzoek 2019 download je hier. Dan houden we jevervolgens ook automatisch op de hoogte wanneer het nieuwe onderzoek beschikbaar is.