Wayne Parker Kent neemt zowel de merken Mama en Zo en J/M Ouders van Mama Media Group als het platform Buskruit met Muisjes over. Deze merken krijgen naast de reeds bestaande titels Famme en Famme Baby een plek in het parenting cluster van Wayne Parker Kent. Hiermee is het online mediabedrijf per direct de grootste speler binnen het online moedersegment.

Met de drie nieuwe merken breidt Wayne Parker Kent het portfolio uit naar 18 online magazines. Met Famme en Famme Baby had het mediabedrijf reeds een bereik van 650.000 moeders in Nederland. Dat aantal wordt nu in één klap verdubbeld. De nieuwe merken zorgen er bovendien voor dat alle (aanstaande) moeders in Nederland worden bereikt en voorzien in hun behoeften.

Ido Sharon, commercieel directeur bij Wayne Parker Kent, licht toe: “Moeders zijn een belangrijke doelgroep voor adverteerders. Omdat zij met veel vragen zitten, zijn moeders online zeer actief. Met onze moedermerken kunnen we nu elk segment van deze doelgroep optimaal bedienen met zowel informatieve als inspirerende content. Of ze nou zwanger zijn, net een baby hebben gekregen of juist met een huis vol pubers zitten.”

Bij Wayne Parker Kent ligt de focus nu op het vernieuwen van de drie websites en het aanscherpen van de content, zodat de kwaliteit en beleving aan hun standaard voldoen. Deze focus zorgt ervoor dat alle vrouwen in Nederland met interesse of ervaring in het moederschap worden bereikt, of dit nu is met amusante lifestyle content, opvoedkundige tips, opinie of wetenschappelijke expertise. Het vernieuwde platform van Buskruit met Muisjes is inmiddels al live. Sharon: “De vernieuwingen bieden natuurlijk enorm veel mogelijkheden voor adverteerders, zowel vanuit nieuwe als bestaande proposities. Die mogelijkheden gaan we de komende maanden samen met potentiële adverteerders onderzoeken.”

Nina Dietz, mede-oprichter van Buskruit met Muisjes, laat weten tevreden te zijn met de nieuwe uitgever: “Na het succes van onze vijf ‘Buskruit met…’-boeken zijn we klaar voor de volgende stap. We willen van onze website hét platform voor aanstaande en kersverse ouders maken. We zijn dan ook heel blij dat Wayne Parker Kent dit doel samen met ons wil gaan realiseren.”