Start met luisteren, hoor de wereld. Dat is de titel van onze nieuwe campagne voor NRC. Een campagne waarmee NRC haar nieuwe app NRC Audio aan de wereld presenteert. Ons eerste werk voor het mooie merk NRC. En daar zijn we best trots op.

Een koptelefoon recht in het onderwerp; dat vormt het beeldconcept van deze nieuwe campagne. Het beeldt exact uit wat de app doet; bovenop het onderwerp zitten.

De wereld van podcasts is ons natuurlijk niet vreemd; eerder maakten wij al podcasts voor FedEx, Fonds Gehandicaptensport en Mollie. Daarnaast publiceren we al zo’n vier jaar onze eigen show The Brief. Ja, we zijn fan van het mediumtype.

Die ervaring zetten we nu dus in binnen de campagne Start met luisteren, hoor de wereld. Social ads, print, audio ads; alles om de app neer te zetten als dé plek voor podcastliefhebbers. Dus waar wacht je op? Start met luisteren, dan heb je kans dat je de wereld hoort.

NRC Audio is nu beschikbaar op iOS en Android. De campagne ‘Start met luisteren, hoor de wereld’ is tot eind 2020 in het wild te bewonderen.

Het team waar de kudos heen mogen bestaat uit Joost van der Schoot (Art direction), Stefan Duijkersloot (Design), Gerben van der Rijt (Concept & Copy) Björn Zwagerman (Concept), Guido Wiegers (Concept & Motion Design), Hatice van Leeuwen (Mediastrategie), Emma Laarman (Account), Isabelle Seelen (PM) en Mark Schoones (Creatieve directie).