De resultaten van ons laatste jongerenonderzoek zijn binnen. Deze versie is een tussentijdse update van het “grote” jaarlijkse jongerenonderzoek dat begin dit jaar, voor de eerste corona-golf, werd gepubliceerd. Het levert soms onthutsende resultaten op over hoe Gen Z en Millennials in Nederland de pandemie ervaren.

Download hier de hele whitepaper

Stress, verveling, eenzaamheid

Bijna vier op de tien van deelnemers geeft aan last te hebben van depressieve gevoelens sinds de crisis begon. Ik vind dat best wel heftig. Vooral als je bedenkt dat mensen in die periode nog uit eten konden, om iets te noemen. Nu de donkerste dagen eraan komen, en de vooruitzichten op versoepelingen heel erg ver weg lijken, is dat wel zorgwekkend.

Maar wat mij eigenlijk het meeste opviel was dat er een significante groep is die coronabesmetting voor lief nemen, als ze dan maar kunnen feesten. Dat vind ik ronduit bizar, eigenlijk. Gelukkig zijn er ook vrolijkere, tot hoop stemmende resultaten naar voren gekomen. Zo is men bewuster geworden van de klimaat problematiek en zijn beide generaties hoopvol dat we er iets aan kunnen doen als gevolg van de pandemie. En je komt er ook achter welk sociale medium het hardst is gegroeid tijdens de pandemie. Daarnaast geeft het wederom waardevolle inzichten over hoe deze doelgroep media consumeert, hoe hun sociale leven er uit ziet en nog veel meer. Nieuwsgierig geworden? De whitepaper van dit jongerenonderzoek met daarin alle resultaten is nu gratis te downloaden.

Download hier de hele whitepaper

Zoals eerder vermeld is dit niet het eerste jongerenonderzoek dat wij publiceren. Het Jongerenonderzoek is een jaarlijks terugkerend rapport dat wij sinds 2017 samen met onze partner MediaTest uitvoeren onder Nederlandse Millennials en Gen Z. Via deze link is het onderzoek dat wij begin dit jaar publiceerden te downloaden.