Wist je dat Gen Z meer geld verbrast met online gokken, dat Millennials steeds vaker de digitale krant openslaan en het zelfbeeld van jongeren minder afhankelijk is geworden van social media? Zomaar een paar uitkomsten van het Jongerenonderzoek 2020 dat wij hebben uitgevoerd in samenwerking met Mediatest. Benieuwd naar alle drives en gewoonten van Millennials en Gen Z’ers in de maand voordat corona de Nederlandse samenleving voorgoed veranderde? Ons Jongerenonderzoek, het ijkpunt voor elke marketeer in roerige tijden, is nu te downloaden.

Voor de vierde keer op rij onderzochten Wayne Parker Kent en MediaTest in het Jongerenonderzoek de drijfveren, het gedrag en de voorkeuren van Millennials (geboren tussen 1981 – 1999) en Gen Z’ers (1999 – 2015). De Nederlandse jongeren werden aan de tand gevoeld over onder andere nieuwsconsumptie, online privacy, hun (social) mediagebruik en vrijetijdsbesteding. Het jaarlijkse jongerenonderzoek is een goede graadmeter voor wat er speelt binnen deze interessante doelgroepen.

Download Jongerenonderzoek

Social media dit jaar minder invloed op zelfvertrouwen

Een van de meest opmerkelijke en positieve ontwikkeling dit jaar is dat jongeren zich veel minder aantrekken wat anderen van hen vinden of wat er op social media gebeurt. Het zelfvertrouwen van deze generatie is dus flink verbeterd ten opzichte van vorig jaar.

Brandend content naar een hoger niveau

De Millennial man is beduidend minder enthousiast over gesponsorde artikelen dan Generatie Z. Opmerkelijk, want een grote groep van de ondervraagde Millennial-mannen zegt dat het hen nog nooit is opgevallen dat een influencer reclame maakt voor een merk. Dat blijkt ook uit de invloed van influencer marketing op het koopgedrag onder de Millennials en Gen Z’ers. Vrouwen zijn eerder geneigd dan mannen een product of merk te kopen die zij bij hun favoriete influencer hebben gezien.

Het Jongerenonderzoek levert dit jaar al voor de vierde keer interessante, verrassende en bovenal waardevolle inzichten over de Nederlandse jongeren, hun mediagebruik en lifestyle. Maar dat niet alleen; we houden je ook ‘in the loop’ over ons aanstaande postcorona onderzoek. Is de wereld na de lockdown echt helemaal anders, of gaan jongeren weer back to business as usual? Download het Jongerenonderzoek 2020. Dan zorgen wij dat je op de hoogte bent en blijft!

Jongerenonderzoek 4