Goede geluiden uit Düsseldorf. Onze eerste campagne voor kledingmerk s.Oliver is officieel gelanceerd. Onder het motto ‘Looks, die dein leben schreibt’ ontwikkelden wij inspirerende content om de nieuwste kleding te introduceren. Hiermee slaat s.Oliver een nieuwe weg in. Voor het eerst worden korte verhalen ingezet om een collectie aan de man/vrouw te brengen.

Kledingcampagnes introduceer je met traditionele outdoor- en televisiecommercials. Althans, zo deed s.Oliver dat altijd. Die above the line campagnes werden aangevuld met een online campagne voor conversie. De collectie stond in deze campagnes centraal, de hoofdrol was voor alle nieuwe kleding. Maar tijden veranderen en s.Oliver wilde een verhalende laag toevoegen. Een laag die de brug moest slaan tussen de impactvolle tv- en outdoorreclames en de online verkoop.

Branding begint niet meer bij een slogan of tv-commercial

‘Mode is een deel van jou. De looks die jij draagt, vertellen jouw verhaal,’ aldus Levin Reyher, director marketing & licenses van s.Oliver. Maar hoe vertel je dit verhaal aan de mensen? Sacha Welters, managing director Wayne Parker Kent Duitsland heeft het antwoord. ‘Branding begint niet meer bij een slogan of een tv-commercial. In plaats daarvan wordt uitgegaan van een kernverhaal, waarbij rekening wordt gehouden met verschillende vertelvormen, subdoelgroepen en kanalen,’ aldus Sascha.

Met dit in het achterhoofd hebben wij de kledingcollectie tot leven weten te brengen. We ontwikkelden foto’s en korte video’s, maar ook speciale Spotify-playlists en korte artikelen. Samen vertellen zij een verhaal, waarmee s.Oliver haar klanten kan inspireren op het gebied van mode & lifestyle. Elke maand gebaseerd op specifieke thema’s. Van ‘Boost’ tot ‘Bring on Summer’. Het thema van de maand sluit naadloos aan bij de collectie van dat moment en de tijd van het jaar.

Later dit jaar een compleet nieuw online magazine

De campagne voor juni is inmiddels live. De foto’s, video’s, artikelen en playlists zijn te vinden op de social media en andere eigen media van s.Oliver. Later dit jaar worden de assets ook gedeeld via het nieuwe online magazine.

Bekijk ons werk nu op de website van s.Oliver of op Instagram.