In het afgelopen jaar is het platform Ask Team Clean van Henkel twee keer in de prijzen gevallen bij internationale awards. Zo heeft het platform twee keer zilver gewonnen bij de Best of Content Marketing Awards en is het platform finalist geworden bij de International Content Marketing Awards. Wayne Parker Kent is de lead agency en verzorgt sinds begin af aan de strategie, het concept, brand development, content creatie en het design voor Ask Team Clean. 

Best of Content Marketing Awards:

  • Zilver voor Customer Digital Content Platform
  • Zilver voor Content & Channel Strategy

International Content Marketing Awards:

  • Finalist Best Content Marketing Program
  • Finalist Best Digital Publication

De essentie van Ask Team Clean

Henkel Laundry & Homecare, moederbedrijf van huishoudmerken als Persil, Silan en Dixan, heeft zijn community-, service- en contentplatform ‘Ask Team Clean’ in de afgelopen jaren internationaal flink uitgerold. Het merk, ontwikkeld door Wayne Parker Kent, geeft de consument tips en adviezen op het gebied van wassen, schoonmaken en persoonlijke verzorging. Na een succesvolle introductie in Duitsland en de Verenigde Staten in 2019, is het platform dit jaar ook gelanceerd in Australië, Polen en Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk. Wayne Parker Kent verzorgt de strategie, het concept, brand development, contentcreatie en design van het platform.

Henkel wil met het platform consumenten beter bedienen door een directe verbinding aan te gaan. Om die directe relatie op te bouwen, helpt het ‘Ask Team Clean’-platform consumenten met tips & tricks voor in en rondom het huis. Het content en community platform heeft aanvullende services en benefits voor leden. Het uiteindelijke doel daarvan is om consumenten op elk moment in de klantreis meer toegevoegde waarde kan bieden.

Clyde Araujo, Head of Global eCRM Henkel: “Als klassieke FMCG-fabrikant hebben wij van oudsher geen directe relatie met ons publiek. Om in deze tijd succesvol te zijn, is die directe verbinding echter onmisbaar. Daarom hebben wij Wayne Parker Ken de opdracht gegeven dit innovatieve project te ontwikkelen. De content baseren we op daadwerkelijk zoekgedrag van onze doelgroep. Dat, samen met de sterke merkidentiteit, zorgde ervoor dat we alle belangrijke doelstellingen in het eerste jaar hebben overtroffen. Ons volgende doel: dit succesvolle community platform voor zoveel mogelijk landen beschikbaar maken. Ook willen we retailers en ander consumentenmerken uitnodigen om op dit platform te participeren.”

Daan Zoetmulder, Managing Director Wayne Parker Kent: “Henkel vroeg ons een loyaliteitsplatform te bouwen om hun digitale transformatie te versnellen. We hebben een totaal nieuw merkconcept inclusief merkidentiteit in de markt gezet, via welke Henkel kan communiceren met haar eindgebruikers. De strategie op het gebied van SEO, content en digitale services levert Henkel een directe klantrelatie op. Komende jaren helpen wij met het strategisch en creatief begeleiden van Henkel bij het uitrollen van dit platform in nieuwe landen.

Aangeboden services zoals een eShop en Wash Label Scanner toegevoegd

Om het platform kracht bij te zetten zijn er dit jaar ook verschillende services toegevoegd aan het platform, zoals een Wash Label Scanner en een eShop. Daarnaast is ook TikTok als nieuw cleanfluencer kanaal toegevoegd aan de Ask Team Clean familie. De Wash Label Scanner is een digitale tool die uitlegt hoe je voor je kleding moet zorgen door het waslabel met je telefoon te scannen. De Wash Label Scanner is een voorbeeld van Ask Team Clean’s extra voordelen en wordt geleverd met aanbevelingen over welke producten te gebruiken en tips om de was op een duurzame manier te doen. De service, die in eigen beheer is gemaakt in samenwerking met creatief bureau Wayne Parker Kent, is gebaseerd op feedback van consumenten over de verwarring van de verschillende wassymbolen.

 

Meer informatie over Ask Team Clean: www.frag-team-clean.de | www.askteamclean.com 

More informatie over Henkel: www.henkel.com/brands-and-businesses/laundry-and-home-care