In deze nieuwste podcast aflevering #035 van The Brief interviewen we Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van Nu.nl. Een gesprek over Nu.nl, de samenwerking met het ANP en het bestrijden van fake news.

Ook te beluisteren via Spotify of iTunes!

NIEUWS (03:27)

Hartstichting zamelt geld in met Tikkie

Link naar artikel

ING van adverteerder naar uitgever

Link naar artikel 

Talpa koopt persbureau ANP

Link naar artikel

Nog een ander nieuwtje. Bij Wayne Parker Kent zijn we op namelijk op zoek naar nieuw talent! Bekijk de vacatures.  

INTERVIEW (19:45)

Een aantal quotes:

– “Met het ANP heeft hij toegang tot die wereld. Je kunt je alleen afvragen, je had ook een abonnement kunnen nemen op het ANP, dus er is kennelijk wel meer aan de hand?.”

– “We zitten nog anderhalf jaar bij het ANP volgens het contract. Wij zijn heel blij met het ANP en we maken er goed gebruik van alleen je moet wel de kosten afwegen en het is wel een van mijn grootste kostenposten op dit moment.”

– “Je moet goede mensen om je heen verzamelen, je moet mensen vertrouwen. De tijd om alles te controleren is er bij Nu.nl niet, want de keuzes die we maken zijn a-la-minute en het is gewoon veel, en veel te veel. Ik kan niet alles lezen.”

– “Het is niet meer zoals vijf jaar terug. Toen zaten we op een berg en tuurden we lachend naar beneden, denkend waar blijven die andere nieuwssites nou.

– “Als je mij vraagt wie de doelgroep van Nu.nl is, is da iedereen met een mobiele internet verbinding en ik denk dat we vijf jaar geleden zouden zeggen iedereen met een internetverbinding dus de toevoeging is mobiel. En dat is ook echt waar. Dat is een hele grote doelgroep.

Meer weten? Beluister de podcast. 

EXTRA

De beste content volgens Hoekman is de virtueel fietsen met Zwift

Daarnaast tips Hoekman een chatbot om sousvide te koken via ChefSteps

Partnership Content Marketing Fast Forward.

Op donderdag 12 april 2018 vindt alweer de 5de editie van het Content Marketing Fast Forward event plaats in het OBA Theater in Amsterdam.

Check www.cmffevents.com en schrijf je vandaag nog in voor deze unieke Content Marketing conferentie in Amsterdam op 12 april a.s.

Profiteer van een speciale WPK The Agency korting door bij het inschrijven gebruik te maken van de promotiecode: CMFF18WPK en ontvang 10% korting van ons op je toegangsbewijs.

Nieuwsgierig geworden naar de hele aflevering? Beluister hier de podcast