SEAT

Hoe content een bekend product bij een nieuwe doelgroep kan introduceren

Challenge

Herintroduceer de veelzijdige SEAT Ibiza: SEAT wilde bewustwording creëren voor de Ibiza - één van hun meest opvallende modellen - bij jonge ondernemers. Met de boodschap 'Start moving' wordt het legendarische model opnieuw gepositioneerd met behoud van de oorspronkelijke merkwaarden.

Strategie

De Ibiza zelf gebruiken als onderdeel van het verhaal: Geen product placement maar de auto als centraal verhaalelement in een contentserie. Zodat de auto een logische plek krijgt in de belevingswereld van het publiek.

Concept

We hebben een pitchwedstrijd ontwikkeld voor startende ondernemers. De prijs? Een cash bedrag als funding en een jaar lang een SEAT Ibiza om dromen mee na te jagen. De catch? Ze moesten hun idee pitchen in een racende SEAT Ibiza.

Productie & Operatie

Van talloze deelnemers tot een finale op Zandvoort: Tijdens een testrit met de SEAT Ibiza kreeg de doelgroep de kans om hun bedrijfsidee te pitchen. Alle pitches werden gepresenteerd in video content en door middel van social engagement konden deelnemers een plek in de finale winnen. We creëerden een grote hoeveelheid vette content gedurende dit proces. En konden zo uiteindelijk de Ibiza positioneren als de auto voor jonge en ambitieuze mensen.

Bekijk de grote finale

Ontdekken hoe we jouw merk kunnen herpositioneren?

Neem contact op