EPISODE 021 – 00:54:38

Nathalie Peters – 9 augustus 2017

Te gast deze week is Nathalie Peters, Head of Digital Transformations bij IPG Mediabrands en voorzitter bij IAB Nederland. Het thema: creativiteit in combinatie met technologie. In het gesprek deelt ze haar visie op nieuwe creativiteit, vertelt ze over de digitale transformatie bij IPG en legt ze uit wat IAB Nederland voor de branche betekent.

NIEUWS (3:10)

With 200M daily users, Giphy will soon test sponsored GIFs

Link naar artikel

Converse is zelf al met een dergelijk initiatief gestart. In samenwerking met Millie Bobby Brown hebben zij 32 GIFjes gemaakt om hun nieuwe back-to-school collectie onder de aandacht te brengen bij tieners.

Link naar artikel 

A photographer used the on-board camera in a Volvo to capture her images

Link naar artikel 

Trump Has Launched A “Real News” Program On His Facebook, Hosted By His Daughter-In-Law

Link naar artikel

Nog een ander nieuwtje. Bij Wayne Parker Kent zijn we op namelijk op zoek naar nieuw talent! Bekijk de vacatures.  

INTERVIEW (17:55)

Een aantal quotes:

– ‘Ik denk dat wij, Nederland, in design en productie heel goed zijn. En dan wij nog een slag moeten maken in de vertaling van data en technologie naar creatie.’

– ‘In technologie zijn er twee ontwikkelingen. Op het gebied van tooling als VR, wearables en internet of things, en op het gebied van data zoals programmatic, algoritmen en AI. Ik denk dat creatieve partijen zich meer moeten verdiepen in deze technologieën en moeten leren hoe je ermee omgaat.’

– ‘Ik denk dat creatieve partijen zich echt moeten verdiepen in deze technologie en ook moeten leren hoe je er mee omgaat.’

– ‘Ik vind dat je per definitie een houding in je bedrijf moet hebben dat je nieuwe technologien omarmt, test en dat je daar met een klant een partnership in ontwikkelt om te kijken wat het brengt. Maar je moet zeker niet hypes gaan volgen. Voor de ene klant werkt het wel en voor de ander niet.’

Meer weten? Beluister de podcast. 

SLOW WIN (49:28) 

De Slow Win gaat naar de huidige CEO van TED: Chris Anderson. Waarom? Door zijn komst is het platform nu voor iedereen toegankelijk, hebben ze een transparant verdienmodel en investeren zij dit geld in mooie initiatieven.

Link naar het verdienmodel van TED 

– WINACTIE –

Deze week geven wij een exemplaar van het boek De Relatie economieweg van Xavier van Leeuwe. Xavier was eerder bij ons te gast in de podcast en is bekend van zijn successen op het gebied van data bij het NRC.

Wil je dit boek winnen? Laat ons weten waarom via [email protected].

EXTRA

De beste content vindt Frank deze week de speech ‘How to make Marketing great again’ van professor Mark Ritson. Het is een kritisch stuk over hoe hypegevoelig wij zijn als vakgenoten. Dank aan Jochem Koole voor de tip.

Bekijk de video

Dat brengt Mark op een andere tip, namelijk: How to sound smart in your TEDx Talk.

Link naar video 

Nathalie vindt de beste content de Vlog Academy van HEMA

Link naar artikel 

Daarnaast tipt Nathalie als mooie cases die ze in Cannes gezien heeft de campagne van MailChimp en de campagne van Snickers.

Nieuwsgierig geworden naar de hele aflevering? Beluister hier de podcast