EPISODE 008 – 0:48:05 

Jeroen van Koningshoven – 8 MAART 2017

Jeroen van Koningshoven schuift bij ons aan voor een gesprek over in-house creatie en contentmarketing. Jeroen heeft aan verschillende kanten gewerkt; van klantzijde naar bureauzijde en weer terug. Hij begon bij Heineken als editor in chief, is creative director geweest bij MPG.today en Born05 en werkt momenteel weer aan klantzijde bij TNT als Global Manager Creative Concepts.

Beluister hier de aflevering 

NIEUWS (1:53)

Coca-Cola chooses AI over brains to generate latest adverts (1:53)

Link naar artikel

Burger King gebruikt foto’s van brand in restaurants als marketingmiddel (4:37)  

Bekijk de campagne

YouTube launches its own streaming TV service (7:27)

Link naar artikel

*Nog een ander nieuwtje. Bij Wayne Parker Kent zijn we op namelijk op zoek naar nieuw talent! Bekijk de vacatures.  

INTERVIEW (9:32)

Een aantal quotes:

– ”Contentmarketing is sinds ongeveer vijf jaar een hype. Ik ben niet zo gevoelig voor dat soort kretologie. Maar aan de andere kant heb ik ook zoiets van, als je als bureau die kreet kan gebruiken om dingen te verkopen moet je dat vooral doen.”
– ”Wat contentmarketing is? Je krijgt vaak 17 verschillende antwoorden. Maar marketing is heel simpel. Je probeert spullen te verkopen aan iemand. Het is niet oneerlijker dan dat. Als je daar content voorzet probeer je daar eigenlijk een bepaald soort redactioneel niveau aan toe te voegen waardoor het geen platte reclame wordt.”
– ”Het imago van contentmarketing is nu hot. In plaats van eens in de zoveel tijd aanwezig zijn, moet je constant aanwezig zijn.”
– ”Ik heb bewust nooit bij een reclamebureau gewerkt. Dat was een weloverwogen keuze. Omdat ik vind dat een reclamebureau je op een podium zet en een goede one-liner laat zeggen, maar niet het echte verhaal vertelt. En dat vind ik interessant. Het echte verhaal vertellen; dan moet je mij roepen.”
– ”Heb vertrouwen in je creatieven en een lange adem. Het is niet zo dat je opgepoetste blogpost gelijk voor meer omzet zorgt. Het is een langdurige relatie opbouwen op een andere manier.”
– ”Alles is tegenwoordig meetbaar. Hierdoor denken mensen vaak niet goed genoeg na over wat de belangrijkste metrics zijn. Ik vind lees- of kijktijd bijvoorbeeld belangrijker dan het aantal bezoekers.”
– ”Ik vind dat in ieder moment dat je met een klant in contact komt een emotionele component zit. We kunnen bijna alles of willen alles van onze klanten te weten komen, maar je weet nooit alles.”
– ”Creatie moet je altijd gedeeld doen. Dan komt er een bepaalde energie vrij.”
– ”Als creatief kun je het je niet meer verantwoorden geen interesse te hebben in technologie.”
– ”Je kunt bij een bureau niet zien wat er in een groot bedrijf omgaat.”
– ”Zonder technologie is creatie maar iets wat interessant loopt te doen. Omgekeerd is data zonder creativiteit heel onbeleefd en kil. Als je het samenvoegt krijg je de mooiste dingen.”

SLOW WIN/QUICK LOSS (43:25) 

Slow Win 

Adulting is hard, but this library wants to help

Link naar artikel 

Quick Loss

ESPN drops false play buttons on Facebook, maintains them on Twitter

Link naar artikel 

EXTRA INFORMATIE

Mark heeft als aanvulling op het nieuwsitem van Burger King de ‘campagnebattle’ van Burgerking en McDonalds.

Link naar spotje McDonalds

Reactie van Burger King 

Daarnaast heeft Mark het over het spotje van de PVV en de reactie van de VVD. Hier te zien.

De mooiste content de afgelopen tijd vindt Jeroen:

– De film Arrival. ”Het einde is gewoon prachtig.” Nog niet op Netflix te zien. Bekijk de trailer.
– Deze video op Wired waar sterren de meest gezochte vragen op Google over zichzelf beantwoorden. Van Jennifer Lawrence tot… de cast van Sesamstraat.
– Een gouwe ouwe. De recruitmentfilm van Dropbox.

Dit artikel zit niet in de podcast. Op verzoek van Jeroen toegevoegd.
– ”Het fijnste stukje frustoproza dat ik in tijden heb gelezen. Een collega kwam ermee.” Link naar artikel ‘Fuck You Startup World‘.

Nieuwsgierig geworden naar het hele item? Beluister hier de podcast.