EPISODE 006 – 0:55:12 

ERIK HENSEL- 9 FEBRUARI 2017

Jawel, we zijn alweer beland bij de zesde aflevering van The Brief. In deze aflevering spreken we Erik Hensel; Managing Director van viral video bedrijf LifeHunters. Het thema is dan ook viral marketing. Daarnaast hebben we het over de branded content serie van Comedy Central, de speech van P&G’s chief Marc Pritchard over programmatic advertising en het nut van sponsoring in de sport.

NIEUWS (2:20)

Comedy Central vervangt eens per maand reclame uitingen voor korte branded films (2:30)

Waar reclames in de jaren 90’ nog voor 70% werden uitgekeken is dit in 2014 nog maar 20%, volgens een studie uitgevoerd door de Harvard Business Review. Om de kijker langer vast te houden is Comedy Central een nieuw initiatief gestart. Eens per maand vervangen ze spotjes voor branded content in de vorm van een serie.

Link naar artikel

P&G’s chief Marc Pritchard pleit voor verificatie in programmatic advertising (6:54) 

Iedere partner van P&G moet voor het einde van het jaar op dezelfde manier rapporteren als dat zij doen. Deze eis moet de transparantie in programmatic advertising vergroten. Marc Pritchard: ‘’Make programmatic ad buying transparent, fix global viewability standards, remove the walled gardens and establish a new level of probity in all agency contracts.’’

Link naar artikel

Link naar speech

INTERVIEW (21:45)

Erik Hensel is onder andere de man achter de bekende viral video’s van IKEA en McDonalds. In dit interview vragen we Erik wat zijn bedrijf LifeHunters precies doet, hebben we het over branded content en de toekomst hiervan. Een aantal highlights:

– Bedrijven en merken moeten durven los te laten. Dan worden de grootste successen behaald;
– Een viral is een effect, geen product;
– Zie de krantenkop voor je;
– De kracht ligt in het gebruik van echte mensen in plaats van acteurs;
– Eye tracking onderzoek bewijst de werking van viral video’s;
– Uitdaging is het behouden van earned media.

De beste viral van de week (niet-commercieel) geeft Erik aan Zondag met Lubach:

The Netherlands welcomes Trump in his own words

SLOW WIN/QUICK LOSS (49:05) 

Slow Win 

Thomas geeft de Slow Win aan Silicon Valley, maar in het bijzonder aan Airbnb. Naar aanleiding van het inreisverbod van Trump geeft CEO Brian Chesky vluchtelingen en mensen met een inreisverbod onderdak. Een zekere slow win omdat bedrijven hun macht kunnen gebruiken om het maatschappelijk belang te dienen.

*Op de opnamedag was dit verbod van kracht. Inmiddels is dit opgeheven.

Artikel: Airbnb biedt gratis overnachtingen aan mensen die de VS niet in mogen

Quick Loss

De Quick Loss gaat naar Instagram. In de betaversie van een van de nieuwe versies ontdekte Mashable een albums functionaliteit. Mark: ‘’Dit snijdt in de unieke identiteit van Instagram; het maken van die éne foto. Een album hoort thuis op Facebook, niet op Instagram.’’

Artikel: Instagram just ruined Instagram 

EXTRA INFORMATIE

Erik had het in het derde nieuwsitem over de bekende Coca-Cola case. Deze theorie wordt ernstig betwist. Het is een controversieel experiment. Lees hier meer over.

Bekijk de viral video van QMusic.