EPISODE 000 – 1:04:50

SLAVEN MANDIC – 18 NOVEMBER 2016

De eerste proefaflevering van The Brief, geproduceerd door The Agency van Wayne Parker Kent. Hier spreken wij Slaven Mandic, de oprichter en CEO van Wayne Parker Kent en het genie dat The Agency heeft laten oprichten. 

NIEUWS

Apple wil een wearable maken (2:40 – 13:00)

Apple lijkt klaar te zijn om zich te wagen aan de Smart Glasses uitdaging. Deze week heeft Snapchat hun wearable Spectacles uitgebracht, en er zijn meteen geruchten dat Apple ook smart glasses zal maken. Het zal gaan om een Argmented Reality bril, dat informatie dat alleen de drager kan zien zal vertonen, en geen opname apparaat zoals Google Glass dat was en Spectacles nu zijn. Kan Apple smart glasses cool maken?

Link naar artikel

Apple brengt een boek uit met 20 jaar Apple design fotos (3:40)

Apple gaat een boek uitbrengen, zonder woorden. Alleen fotos, met 20 jaar product design. Dit boek gaat 300 tot 400 euro kosten, afhankelijk van hoe groot het formaat is.

Link naar artikel

Live video takes center stage on Election Day (13:00)

Grote broadcasters zenden live hun verslagen uit op facebook tijdens de verkiezingen in de Verenigde Staten. Live uitzendingen was iets waar mensen tot nu toe nog naar de televisie voor moesten, maar dat lijkt steeds minder het geval te zijn. Volgens Slaven is dit echt het einde van lineaire media, en zal televisiezenders zich snel moeten herstructureren om hiermee om te kunnen gaan.

Link naar artikel

Bustle.com van digitaal naar print (18:20)

Bryan Goldberg is de oprichter en directeur van bustle.com, een vrouwen georiënteerde site zoals Jezebel, of buzzfeed voor vrouwen, en hij wil van zijn digitale website de stap maken om een fysieke magazine te maken.

Link naar artikel

INTERVIEW (24:00)

Onze eerste gast is Slaven Mandic, de oprichter van Wayne Parker Kent en financier van dit allen.

SLOW WIN/QUICK LOSS (56:40)

Slow Win

De Slow Win van deze week is de Instagram Click-to-buy button.

Quick Loss

Het gemis van focussen op brand metrics.

Fact-check van de Editor

Slaven noemt de Oculus Rift als eerste Virtual Reality bril, en dat was inderdaad degene die de nieuwe golf VR-brillen is gestart in 2012, maar het is zeker niet de eerste. 20 jaar geleden had Nintendo de Virtual Boy al, die redelijk obscuur is gebleven. Naast de Oculus Rift zijn er tientallen handheld vr brillen als Google Cardboard, Smartphone brillen zoals de Samsung Gear VR, PC brillen zoals de Rift en de HTC Vive en Gaming VR Brillen zoals de Playstation VR en de Open Source VR.

Volgens IHS Market bedraagt de virtual reality sales value 1.1 miljard euro in 2016.

En om niet in de war te raken, Facebook wil los van de Oculus Rift een een Augmented Reality bril laten maken.

Daling in TV kijkers.

Traditioneel tv kijken is inderdaad aan het dalen. Er is een daling van 10% onder de Gen Xers,  25% van de millennials en 30% van de 12 tot 17 jarige kijken minder televisie. Ze zijn allemaal naar on demand opties zoals Netflix en Hulu gestapt.

Extra informatie:

De aanrader van Frank:

The Personal MBA, Josh Kaufman