Wayne Parker Kent lanceerde begin november een nieuwe campagne voor zorgverzekeraar Anderzorg. De mediacampagne werd ontwikkeld in samenwerking met Mindshare en XXS. Anderzorg zal gedurende een aantal weken binnen het volledige redactionele portfolio van de Amsterdamse exploitant te zien zijn. Elk artikel binnen de 12 merken van de uitgeverij is voorzien van een hyperrelevante koppeling naar de zorgverzekeraar. Deze massale inzet is een wereldprimeur voor zowel Wayne Parker Kent als Anderzorg.

De doelstelling van Anderzorg draait om het vergroten van brand awareness en het creëren van een positieve merkkoppeling onder de doelgroep millennials. Deze doelstelling dient binnen een aantal weken behaald te worden: veel impact in een relatief korte periode. Daarom kiest Wayne Parker Kent voor een massale distributie over het hele netwerk.

De campagnegedachte #deleven werd ontwikkeld door XXS Amsterdam; met die denkrichting mocht Wayne Parker Kent aan de slag. De boodschap van de campagne: dankzij Anderzorg hoef jij je geen zorgen te maken over jouw zorgverzekering. Je regelt alles snel en eenvoudig. Zodat je weer verder kan met genieten van #deleven.

Om de doelstelling van Anderzorg te behalen binnen de gezette periode, lijkt opschalen middels display uitingen onvermijdelijk. “Uit ervaring weten we dat de doelgroep zich dankzij hun reclamefilter lastig laat bereiken door uitingen die hun ervaring online onderbreken, zeker als dit een product betreft waar slechts latent behoefte aan is”, vertelt Ido Sharon, commercial director van Wayne Parker Kent. Volgens Sharon staat de zorgverzekering ver af van de belevingswereld van de millennial. Ze komen immers vrijwel nooit in contact met hun zorgverzekeraar. “Als je wil dat de doelgroep je ziet en positief herkent, dan dien je content te verrijken en niet te onderbreken.”

Wayne Parker Kent ontwikkelde uitingen die zich niet specifiek richten op harde conversie maar op branding en awareness. “Deze uiting is een redactionele gimmick. Hij speelt in op de specifieke content waar de bezoeker naar kijkt en is dus hyperrelevant”, aldus Sharon. Wanneer een artikel bijvoorbeeld gaat over een klassieke Porsche, dan vertegenwoordigt dit onderwerp op dat moment #deleven. In de uiting wordt dan ook een link gelegd tussen dat specifieke onderwerp en Anderzorg. Dit wordt doorgetrokken in alle redactionele content. Elke keer weer is de verwijzing specifiek gericht op de content waarbinnen deze is geïntegreerd. Anderzorg wordt op deze wijze in de campagneperiode mede afzender van al de redactionele content en dus #deleven van de doelgroep. Dat is uniek. De content wordt niet onderbroken maar verrijkt door de commerciële uiting en omzeilt de door adverteerders gevreesde adblockers.

De totale online media campagne #deleven draait van maandag 7 november 2016 tot en met 31 december 2016 op het hele netwerk van Wayne Parker Kent.