Een fotoboek als feestelijk kerstgeschenk

Heb jij de kerstcommercial van Albelli al gespot op de televisie? Samen met Albelli hebben we als Wayne Parker Kent dit jaar gewerkt aan een kerstcampagne. Een campagne waarbij het belangrijk is dat de focus ligt op het plezier en de emotie die mensen krijgen bij het geven of ontvangen van de producten van Albelli. En al helemaal tijdens de kerst. Het bekende fotoprintbedrijf wil met deze campagne laten zien dat persoonlijke cadeaus de mooiste cadeaus zijn om te krijgen en dat je deze gemakkelijk kunt laten maken.

Distributie door Europa

Wayne Parker kent is verantwoordelijk voor het concept, de creatie en de productie van de campagne. Het idee is vertaald naar 111 assets, die gemaakt zijn voor markten in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Engeland en Zweden. De doorvertalingen zijn ook te zien op YouTube, op de website van Albelli en op sociale media.

Daan Zoetmulder, managing director bij Wayne Parker Kent: “De commercial is tot stand gekomen middels een nauwe samenwerking met het creatieve team van Albelli. Samen hebben we een kerstverhaal gecreëerd met een mooie boodschap. We laten zien dat oude en nieuwe herinneringen het leven mooier maken. Een persoonlijk fotocadeau wordt zo eigenlijk een must-have onder iedere kerstboom.

Norman de pinguïn

Voor deze campagne hebben we Norman gecreëerd, de kerstpinguïn die wordt geïntroduceerd in de commercial. Norman helpt jou bij het vinden van een persoonlijk kerstcadeau. De commercial laat een mooi gezin zien dat samen gezellig bij de kerstboom zit. Het dochtertje hangt Norman in de kerstboom, waarna ze samen een cadeautje uitpakken. Hier zie je de blijdschap van het geven en krijgen van een fotoboek. Hetgeen wat deze commercial zo mooi en persoonlijk maakt is dat de familie in de commercial in het echte leven ook een familie vormt. De commercial is sinds begin november te zien op de Nederlandse televisie.