Nancy Poleon over zichtbaarheid en het creëren van vraag

Het verhaal van Nancy Poleon begon toen ze, na een ongelukkig jaar bij ING, besloot haar eigen pad te volgen. Dat leidde naar de muziekindustrie. Niet zo gek, want al vanaf haar jonge jaren was ze aan het zingen. Ze ging aan de slag als marketingmanager bij platenlabel BMG en deed de marketing voor K3, Prince en Alicia Keys. Al snel ontdekte ze een principe dat ze tot de dag van vandaag gebruikt: alles draait om zichtbaarheid en het creëren van vraag. Of zoals de muziekindustrie het stelde: “How do you set up the record?”  

Setting up the record

Het volgen van dit principe bracht haar veel succes en bijzondere anekdotes. Van een opvallende campagne voor Angie Stone samen met black hair salons, tot een K3 treintour langs alle grote stadions van Nederland. Nancy leerde ook de waarde van de 4 P’s kennen. Traditioneel en ouderwets? Misschien, maar Nancy legt ons haarfijn uit hoe ze nog steeds relevant zijn. Mits je je ze goed toepast. 

Rock & roll marketing

De vijftien jaar in de entertainment bleken de perfecte leerschool voor haar eigen onderneming. In 2014 startte ze BrandedU, een personal branding instituut waarmee ze vrouwen helpt door te stoten naar de top. Rock & roll personal branding noemt Nancy het, want elke les heeft ze geleerd tijdens haar jaren in de entertainmentindustrie. In de show gaan we dieper in op de 10 belangrijkste stappen uit haar programma met extra aandacht voor de rol van storytelling om jezelf op de kaart te zetten.  

Want zichtbaarheid blijft de rode draad. Ook als het gaat om het aankaarten van sociale ongelijkheid. Als het niet zichtbaar is, wordt het nooit opgelost. Dat gegeven vormde de basis voor de Mijn Naam is Peter-campagne. In de show vertelt Nancy alles over het ontstaan, het doel en het effect van de campagne. Wat is, nu 6 maanden later, het resultaat van een campagne die zoveel aandacht kreeg? Je leert het in deze aflevering van The Brief. 

🎧SHOWNOTES🎧 

Beste content van Nancy, de campagne “Ik neem vrij op 1 juli”:
https://www.degoedezaak.org/ik-neem-vrij-op-1-juli/  

De moeilijke ontmoeting van Ivo Niehe met Prince:
https://www.avrotros.nl/tv-show/gemist/detail/candy-dulfer-en-een-moeilijke-ontmoeting-met-prince/  

K3 Treintour

Men as advocate for women’s visibility:
https://brandedu.nl/men-as-advocates-for-womens-visibility/#:~:text=What%20it%20means%20to%20be,actions%20towards%20more%20equal%20workplaces. 

Steve Jobs introduceert de Macbook Air met een dunne envelop:
Macworld San Francisco 2008-The MacBook Air Intro (Pt. 1) 
 

Angie Stone Black Diamond CD:
https://open.spotify.com/album/06H2UUZRxzOuD7gyB5MjLu?si=Vv1Sxj-QSxOFWpKoV45rfQ  

Beluister meer van The Brief

Bekijk alle Shownotes van The Brief hier:
https://www.wayneparkerkent.com/nl/category/podcast/

Beluister de vorige aflevering:
https://www.wayneparkerkent.com/nl/098-ivonne-boumeester-3mo-over-branded-content-van-toen-nu-en-de-toekomst/