Maurice Ajanaku van citizenM over wat affordable luxury is

In deze aflevering is Maurice Ajanaku te gast bij gloednieuw podcastduo Gerben en Charlotte. Hij vertelt over het affordable luxury motto van citizenM en hoe dat naadloos aansluit op zijn eigen levensvisie. Een voorliefde voor design en merken brengt hem overal. Maar wat inspireert hem? En hoe haalt hij het beste uit zijn team?

Aanleg voor creativiteit

Als kind van een Nigeriaanse vader lagen drie beroepskeuzes het meest voor de hand: arts, advocaat of ingenieur. Maar wat als je een creatieve richting meer ziet zitten? Maurice koos voor het beste van twee werelden en ging Industrial Design studeren. Bij de Design Academy heb ik geleerd hoe ik dingen mooi kon maken. Bij De Haagse Hogeschool heb ik geleerd hoe ik die mooie dingen kon maken. 

Een andere aanpak

Hij begon vervolgens als designer en leerde steeds meer over merken bouwen tot hij bij citizenM belandde. Daar is hij verantwoordelijk voor het wereldwijde merk. Een merk dat staat voor affordable luxury dus. Los van de formule zijn de mensen die in de hotels werken het allerbelangrijkste voor de merkbeleving van klanten. “Koffie maken, kan je iedereen leren” zegt hij. “Maar hoe je bent als persoon, en hoe je die connectie zoekt met anderen. Dat leer je niet zo makkelijk.” De mensen die dit wel kunnen, passen bij citizenM.  

Maar hoe vind je deze mensen? En hoe haal je telkens weer het beste uit je team én jezelf? En welke rol speelt champagne in dat alles? Je hoort het in The Brief:

🎧 Shownotes 🎧

Beste content Maurice: De steun aan inwoners van Oekraïne via Airbnb:
https://edition.cnn.com/travel/article/ukraine-airbnb-donations-cec/index.html  

Beste content Charlotte: Het interview met Yuval Noah Harari over de situatie in Oekraïne:
https://www.youtube.com/watch?v=yQqthbvYE8M 

Beste content Gerben: ‘No Rules Rules’ van Netflix-CEO Reed Hasting over de Netflixcultuur:
https://www.bol.com/nl/nl/p/no-rules-rules/9200000132692697/?Referrer=ADVNLGOO002008J-G-114976569557-S-863568492160-9200000132692697&gclid=CjwKCAiA4KaRBhBdEiwAZi1zzlJBLXSSLSoOk-ZBri4ucyd8AoHaehH4kxjDXC4anAJW8pWjYDa0bRoCwAcQAvD_BwE 

Altijd ALDI:
https://www.aldi.nl/altijd.html  

AJANAKU online magazine:
https://www.slintel.com/company/ajanaku/5ba52f317c86667c1a33060b  

The Champagne List Instagram:
https://www.instagram.com/thechampagnelist/?hl=nl 

citizenM:
https://www.citizenm.com/ 

Maurice Ajanaku:
https://www.linkedin.com/in/mauriceajanaku?miniProfileUrn=urn%3Ali%3Afs_miniProfile%3AACoAAADRFgQBxmDj-tWwlRUn6g7lV36QeL_kObs&lipi=urn%3Ali%3Apage%3Ad_flagship3_search_srp_all%3BvHx5ykYJRd2Pwf2lpBxP3g%3D%3D 

Rattan Chadha:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Rattan_Chadha