In episode 86 van The Brief ontvangen Matthijs en Gerben de International Expansion Director van Gorillas, Luc van EmmerikIets meer dan een jaar geleden begon Luc zijn avontuur bij deze flitsbezorger. Een jaar waarin Gorillas uitgroeide tot de snelste unicorn van Europa ooit. Inmiddels is de flitsbezorger niet meer weg te denken uit het grootstedelijke straatbeeld. Luc deelt het geheim van de Gorillas formule en vertelt ons waarom mensen écht flitsbezorging nodig hebben. 

Het tijdperk van startups
Luc heeft in zijn carrière al aardig wat startups van binnen gezien. Van Rocket internet en Foodora tot Felyx en nu dus Gorillas. Hij is, zoals hij het zelf zegt, gefascineerd door de startup- mechaniek die zich steeds meer door Nederland en Europa verspreid. ‘Van iets niets maken’ noemt hij het vol trots. Luc legt uit waarom zoveel snelgroeiende startups naar Nederland, een op het eerste gezicht relatief kleine markt komen. Ook deelt hij de verschillen tussen de startup markt in Amsterdam en Berlijn. 

Na-apers
Als een product zich eenmaal succesvol bewijst, stappen er steeds meer partijen in. Er wordt als het ware een nieuwe markt ontwikkeld. Maar hoe onderscheid je je van je nieuwe concurrenten? Luc vertelt op welke behoefte Gorillas inspeelt en waarom flitsbezorgers de eerste boodschappenaanbieders zijn die de klant echt centraal stellen. Ook deelt hij hoe Gorillas gepersonaliseerde klantdata gebruikt om het assortiment en het aanbod te verbeteren. En hoe het merk de lancering in Nederland heeft aangepakt.  

Ontdek hoe Gorillas erin slaagt een bijna onmogelijke belofte waar te maken, en welke markt als volgende aan de beurt voor een complete evolutie is in deze aflevering van The Brief! 

🎧 Shownotes 🎧 

Beste content Ger
In dit interview met Frank Ketelaar deelt hij het geheim van een scenarioschrijver: https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/ik-schrijf-over-ijdelheid-jaloezie-agressie-lust-dat-zit-ook-in-mijzelf~bd272c80/ 

Beste content Matt:
High Snobiety is een online community gebouwd met content voor jongeren: mode & lifestyle
https://www.highsnobiety.com/c/gate-zero-zurich-presented-by-highsnobiety/ 

Beste content Luc:
In de serie Down The Road gaat Dieter Coppens op reis met mensen met een beperking, en voert allerlei gesprekken met hen.
https://www.npo3.nl/down-the-road/VPWON_1297801 

 

ADE Pont party X Gorillas: https://vimeo.com/636168259 

Gorillas manifesto: https://gorillas.io/en/manifesto