“Hoe kan ALDI zich als supermarktketen onderscheiden van haar concurrenten met een contentplatform?” Dit was de uitdaging voor Wayne Parker Kent. Waar ALDI een supermarktketen is dat zich onderscheidt van concurrenten door tijd en budget voor de klanten te besparen, is het belangrijk om dit ook in de campagnes terug te laten komen. Daarnaast was een sterk verlangen om klanten organisch naar de website te krijgen. Wayne Parker Kent ontwikkelde daarom het nieuwe content platform Altijd ALDI, waarbij wij als creatief bureau verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling, strategie, redactie en uitwerking.

Altijd ALDI

De uitkomst vond zich in een contentplatform waar de doelgroep van ALDI zich thuis voelt. Altijd ALDI is de positieve bondgenoot geworden die er altijd voor je is. Daar waar het besparen van tijd en budget samenkomt. ALDI is er opeens altijd en overal: iedere vraag kan via het internet aan ALDI worden gesteld en de klant kan voor veel onderwerpen een passend antwoord verwachten in de vorm van snelle, handige en besparende tips.

Verder dan alleen kookinspiratie

Wayne Parker Kent heeft er alles aan gedaan om de huisstijl van ALDI niet te verliezen. Voor iedereen is op ieder moment van de dag een artikel te vinden in drie verschillende categorieën: eten & drinken, huis & tuin en gezin. De artikelen variëren van handige tips in het huishouden en tips om tandenpoetsen met kinderen leuk te maken, naar vegetarische, en makkelijke en snelle kookinspiratie. Anders dan de concurrenten, inspireert ALDI verder dan alleen kookinspiratie. Uit onderzoek van Wayne Parker Kent bleek dat precies daar voor ALDI winst te behalen valt. Er bleken grote kansen bij search domeinen buiten kookinspiratie te liggen. Een consument komt immers voor meer naar de supermarkt.

Een vervolg op de ‘natuurlijk wel’ campagne

Een week voor de lancering van Altijd ALDI kwam de nieuwe tv-commercial van ALDI online, ‘Net zo weer aan de bak’, wat een vervolg is op de eerdere ‘natuurlijk wel’ campagne. ‘Altijd ALDI’ past bij de ‘natuurlijk wel’ reeks, maar zorgt voor een pullstrategie ten opzichte van de pushstrategie van de eerdere tv-commercials. Door de combinatie van de twee campagnes ontstaat er een balans tussen push- en pullmarketing, wat zorgt voor een compleet verhaal en een complete klantwerving.

“Om merkvoorkeur te vergroten, is er meer nodig dan alleen een pushcampagne”, legt Wouter Houtman, director customer dialogue & engagement bij ALDI uit. Het contentplatform stelt ALDI in staat de consument beter te begrijpen en hem of haar ‘de helpende hand’ toereiken, is Houtmans verwachting. “Pullmarketing in de vorm van een contentplatform is daarvoor bij uitstek geschikt. Dat gaat nu hand in hand met onze pushactiviteiten.”

Daan Zoetmulder, managing director van Wayne Parker Kent, stelt dat ALDI pas écht waarde toevoegt als het niet ‘alleen maar’ zijn producten verkoopt. “Een contentplatform is een perfect middel om meer merkvoorkeur te creëren en publiek aan je te binden. Ook levert het waardevolle data op, zeker wanneer mensen zich inschrijven voor de nieuwsbrief en uiteindelijk vaker de winkels bezoeken.”

Video Altijd ALDI

Meer lezen? Lees het persbericht op Adformatie: Nieuw contentplatform moet Aldi helpen klant beter te begrijpen.

Kijkje nemen? Ga voor een dosis dagelijkse inspiratie naar www.aldi.nl/altijd en bekijk onze Case van ALDI.