Ze vertrekken op dezelfde dag. Saadia en Aniek. Toeval, want ze hebben de afgelopen maanden verschillende stages gedaan bij Wayne Parker Kent. Saadia Benaya, vierdejaars student Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA), is sinds september betrokken geweest bij diverse projecten, waaronder de rebranding van TMG naar Mediahuis Nederland. Aniek van den Bosch is tweedejaars student Creative Business aan de HvA. Zij kwam voor een stage van tien weken en mocht meewerken bij diverse videoproducties. We zullen ze missen. En zij Wayne Parker Kent ook. Hier vertellen ze kort over hun ervaringen. 

Hoe waren de eerste dagen van je stage?

Saadia: Ik viel met mijn neus in de boter. Ik mocht meteen mee voor de opnames van een serie Android & You video’s. Ik wist eigenlijk helemaal niet welke kant ik precies op wilde, maar leerde al snel dat (video) productie goed bij mij past. Die dynamiek wanneer alles lekker gaat en dan nog de pressure van de deadline. Ik had niet verwacht dat ik dat aan zou kunnen, maar ik vond het juist leuk.

Dat ik een ‘getting things done’ mentaliteit heb, heb ik hier geleerd. 

Aniek: Same here. Ik ging meteen mee tijdens de productiedagen van de campagne #Start2020LikeAKing voor Bud. Dat video en productie goed bij mij aansluit was wel meteen een ontdekking. Mijn opleiding is heel breed, inclusief redactie en andere communicatie onderdelen. Ik wist nog niet goed waar mijn passie lag. Bij Wayne Parker Kent heb ik dat kunnen ontdekken.

Dus dat waren meteen de hoogtepunten?

Saadia: Eigenlijk bleek het gewoon te zijn zoals het bij Wayne Parker Kent gaat. Ik heb nog veel vaker mee kunnen draaien in verschillende producties. Vooral de ‘getting things done’ mentaliteit heb ik daarvan meegekregen. Ik had niet verwacht dat die zo goed bij mij past. Daardoor weet ik dat de mediawereld in ieder geval iets voor mij is.

Aniek: Bij Wayne Parker Kent mag je meekijken en meedoen met het hele proces. Van een nieuwe klant die binnenkomt, de conceptfase tot aan de creatieve uitwerking. Zo krijg je echt een heel goed beeld van de mogelijkheden. Ik heb elk onderdeel wel een keer van dichtbij meegemaakt, maar nog niet de hele cyclus van brainstorm tot eindproduct bij één klant. Daarvoor was mijn stage helaas te kort.

 

En wat gaan jullie nu doen? 

Saadia: Mijn specialisatie is ‘concept & creatie’. Door mijn tijd bij Wayne Parker Kent weet ik dat ik verder wil binnen de content marketing. Met een focus op de creatieve kant. Mijn specialisatie is ‘concept & creatie’. Door mijn tijd bij Wayne Parker Kent weet ik dat ik verder wil binnen de content marketing. Met een focus op de creatieve kant. Nu ga ik eerst afstuderen. De vraag waar ik mij voor mijn afstudeeronderzoek op richt is hoe de merkvoorkeur van bedrijf X vergroot kan worden onder de doelgroep vrouwen met een etnische achtergrond van de leeftijd 17 tot en met 28 jaar. Nadat ik ben afgestudeerd, zie ik mijzelf wel werken in de content marketingbranche.

Aniek: Mijn studie is Creative Business. In mijn eerste studiejaar heb ik gekozen voor een specialisatie in Audio Visuele Media. Vandaar dat mijn productiestage bij Wayne Parker Kent hier mooi bij aansluit. In deze tien weken heb ik ervaren dat ik bepaalde delen van productie heel leerzaam en interessant vind en sommige ook minder. Door de veelzijdigheid van Wayne Parker Kent als creatief bureau, heb ik gezien dat ik Branded Content en het journalistieke aspect heel leuk vind. Hier wil ik mij in de toekomst verder verdiepen. Nu eerst verder studeren. En deze praktijkervaring neem ik mee met een grote glimlach!

Ook benieuwd naar een stage bij Wayne Parker Kent? Check de mogelijkheden hier.